Kentucky, USA

Døde brått- hylles som helt

Aaron Crawford (18) blir hyllet etter at han hjalp til med å rydde opp etter en oversvømmelse i Kentucky. Etter få dager ble han syk og døde noen dager seinere.

HELT: Aaron Crawford (18) blir hyllet som en helt etter at han omkom etter å ha hjulpet til etter en oversvømmelse i Kentucky. Foto: Engle-Bowling Funeral Home/Privat
HELT: Aaron Crawford (18) blir hyllet som en helt etter at han omkom etter å ha hjulpet til etter en oversvømmelse i Kentucky. Foto: Engle-Bowling Funeral Home/Privat Vis mer
Publisert

Onsdag denne uka gikk Aaron Crawford (18) inn i rekka som den 38. personen som døde som følge av en stor oversvømmelse som ødela flere hus i regionen Appalachian i Kentucky, USA.

Tenåringens død var et «knusende tap», sier lensmannen Joe Engle, som var en venn av Crawford, til CBS News.

- Han var en fryd å være rundt, sa Engle onsdag.

Sist de to hadde en samtale, spurte Crawford hvor han kunne hjelpe til for å hjelpe ofrene etter oversvømmelsen.

Crawford, som både var spiller på skolens fotballag og wrestler, hjalp til med å rydde opp etter oversvømmelsen i tre dager, før han plutselig ble syk. Han døde forrige helg, og onsdag ble han satt på lista over de omkomne etter oversvømmelsen.

OVERSVØMMELSE: Det falt mellom 20 og 26 centimeter med regn på 48 timer i Kentucky. Foto: Handout / Kentucky National Guard / AFP/NTB
OVERSVØMMELSE: Det falt mellom 20 og 26 centimeter med regn på 48 timer i Kentucky. Foto: Handout / Kentucky National Guard / AFP/NTB Vis mer

Fikk hjertestans

Crawford døde bare få dager etter at han ble syk. Moren hans, Ronda Crawford, har fortalt til lokalavisa Lexington Herald-Leader at sønnen hennes «fikk hjertestans».

Familien hans vet fortsatt ikke hva som har ført til Crawford sin bortgang, rapporterer flere medier, ifølge CBS.

18-åringen, som alltid har elsket superhelter, ønsket umiddelbart å hjelpe til etter oversvømmelsen, opplyser Engle til CBS News.

- Så fort vi forsto at vi hadde en stor katastrofe på gang, sendte han meg en melding, sier lensmannen til kanalen.

Videre forteller han at Crawford sendte ham en melding på Facebook der 18-åringen spurte hvor han kunne hjelpe.

- Og det var faktisk siste gang jeg snakket med ham, sier Engle.

ØDELAGT: Oversvømmelsene etter mye nedbør har ført til store øreleggelser. Foto: SETH HERALD/AFP/NTB
ØDELAGT: Oversvømmelsene etter mye nedbør har ført til store øreleggelser. Foto: SETH HERALD/AFP/NTB Vis mer

- Heroisk

I juli falt det mellom 20 og 26 centimeter nedbør på bare 48 timer i Kentucky, noe som førte til oversvømmelse og store ødeleggelser.

Onsdag besøkte guvernøren Andy Beshear Kentucky og sa at tenåringens død hadde blitt satt på listen over de omkomne etter oversvømmelsen. Han kalte også Crawford sin innsats for «heroisk».

KRAFTIG UVÆR: Siden fredag 22 oktober har det vært flom i Alicante og Torrevieja i Spania noe som har ført til store materielle skader. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Wrestlingtreneren til 18-åringen, Jonathan Aldana, sier til den lokale CBS kanalen CBS affiliate WYMT at Crawford at han alltid ville være sikker på at han gjorde alt riktig.

Ifølge minnesiden til Crawford ble han bisatt torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer