Døde da de forsøkte å redde barna fra å drukne på Tenerife

To kvinner druknet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To britiske kvinner, Dr. Barathi Ruvikumar (39) og Dr. Uma Ramalingam (42) døde av drukning på Tenerife i går etter at en bølge skylte fem personer på sjøen.

De to kvinnene, som begge er leger, måtte bøte med livet etter at de forsøkte å redde to barn på 10 og 14 fra bølgene. Spansk politi har bekreftet at alle de involverte var i familie, men det er uklart hvordan de er tilknyttet hverandre. Ifølge Daily Mail døde de to kvinnene mens de forsøkte å redde sine egne barn.

Begge barna overlevde etter å ha blitt reddet ut av vannet av redningsmannskaper. En tredje kvinne (37) overlevde også, etter å ha blitt gjenopplivet av redningsmannskaper.

Den yngste av barna ble sendt til sykehus for behandling for nedkjøling, mens 14-åringen slapp fra det med skrammer.

Druningsulykkene skjedde på Playa Paradiso, sørvest på Tenerife. Kvinnene og barna hadde beveget seg ut på klippene, da de ble skylt på havet av en stor bølge.

- De to kvinnene som er omkommet, ble skylt på havet av en bølge i Playa Paradiso. Vi kan bekrefte at begge er britiske og at begge var i slekt, sier en representant for Guardia Civil, ifølge BBC.

Turister, hotallansatte og lokale fiskere forsøkte å komme familien til unnsetning, men det måtte et redningshelikopter til før alle var ute av vannet.

Uma Ramalingam jobbet ved Royal Oldham Hospital utenfor Manchester.

Alle de fem som ble skylt på havet bodde på leilighetshotellet Playa Paraison, ifølge The Guardian.