Døde etter å ha blitt badet i glovarmt vann – kommunen mistenkt for rutinesvikt

En mann i 50-åra døde etter at han ble badet i glovarmt vann i en omsorgsbolig. Nå er kommunen og en ansatt mistenkt for rutinesvikt.

DØDE: Tønsberg-politiet etterforsker hendelsen. En mann i 50-åra døde etter bad i glovarmt vann i en omsorgsbolig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DØDE: Tønsberg-politiet etterforsker hendelsen. En mann i 50-åra døde etter bad i glovarmt vann i en omsorgsbolig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet er i gang med etterforskningen og ser på saken som svært alvorlig, skriver NRK.

- Vi har gjort undersøkelser ved omsorgsboligen. Videre har vi avhørt vitner og mistenkte. Vi har også innhentet kommunens rutiner og retningslinjer, spesielt opp mot stell og bading av pasienter, sier politiadvokat Nina Magnussen Røed.

Det er så langt ikke tatt ut siktelse i saken, men kommunen og den ansatte som badet mannen, er mistenkt for rutinesvikt, ifølge statskanalen.

Store brannskader

Hendelsen skjedde i en omsorgsbolig i Færder kommune i Vestfold søndag 24. februar. Mannen fikk store brannskader og døde av skadene torsdag kveld.

- Det var en beboer som skulle bade, og en av de ansatte brukte personheis for å få mannen ned i badekaret. Vannet var altfor varmt, og mannen fikk en forbrenning, sier rådmann i Færder kommune Toril Eeg.

Sjekk av rutiner

Hun sier til NRK at det åpenbart er noe som har sviktet i rutinene som handler om å kontrollere temperaturen på vannet.

Kommunen vil nå gå gjennom rutinene når det gjelder temperatur, samt melde saken til fylkeslegen og be om tilsyn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer