Døde etter å ha gått gjennom isen

Mannen i femtiårene som gikk gjennom isen med snøskuter i Altafjorden i dag, døde på sykehuset i kveld. Situasjonen for kvinna som var sammen med ham er tilfredsstillende, opplyser Regionsykehuset i Tromsø. De to ble tatt opp etter to og en halv time i det iskalde vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble funnet bevisstløs i ei råk etter å ha gått igjennom isen med snøskuter.

Ifølge Frank Listøl, vaktsjef ved Hammerfest politikammer, skal redningsaksjonen ha vært svært problematisk. Politi og ambulanse som først ble sendt til stedet hadde problemer med å lokalisere hvor ropene kom ifra grunnet mørke og dårlig vær, skriver NTB.

De to, som begge er i femtiårene, kjørte snøskuter på Lathari i Transfarelv utenfor Alta, da isen brast og de gikk under. De ble liggende i vannet over to timer før de ble plukket opp.

Forbipasserende hørte rop ved 15-tiden lørdag ettermiddag og tilkalte straks politiet.

Politi og redningsmannskap kom kort tid etter til stedet, men på grunn av vanskelige forhold, klarte de ikke å dra de to opp. Et Sea King helikopter ble derfor tilkalt fra Banak i Lakselv. Turen fra Banak til Alta tar vanligvis ca 30 minutter, men været var dårlig så helikopteret ta en omvei via Porsangerfjorden.

- Helikopteret ble tilkalt 1520, men på grunn av regn, vind og tåke kom det først fram til ulykkesstedet klokken 1710, opplyser vaksjef ved Hammerfest politikammer, Frank Listøl. 20 minutter seinere var kvinna og mannen reddet opp i helikopteret. De to ble straks overflytta til et ambulansefly som fløy dem inn til Regionssykehuset i Tromsø. - Situasjonen er kritisk for både kvinnen og mannen. Begge er kraftig nedkjølt. Mannen var bevisstløs da han ble tatt opp, mens kvinnen var bevisst, sier Listøl. Både politi og lokalkjente i området sier at det er svært riskikabelt å kjøre snøscooter på Altafjorden. Isen på sjøen er ikke trygg, og lørdag slo det over til mildvær i

Finnmark. - Isen der ute er så tynn at man beveger seg på den med livet som innsats, sier en Altaværing Dagbladet har snakket med.

Kvinnen og mannen er begge hjemmehørende i Alta.