Døde etter badeulykke

Den ni år gamle gutten som ble skadd i en badeulykke i Hurdalsjøen i går, døde i dag på Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Niåringen ble brakt til Ullevål sykehus med luftambulanse ved 21-tiden i går kveld, etter å ha ligget 50 minutter under vann.

En jevnaldrende kamerat av niåringen fikk lettere skader i ulykken og ble lagt inn til observasjon på Sentralsykehuset i Akershus (SiA), men ble utskrevet i dag.

- Han er i fin form, opplyser vakthavende lege ved barneavdelingen på SiA til NTB.

De to guttene fra Nannestad var på den populære badestranda i Hurdalsjøen sammen med sine mødre da ulykken skjedde ved 15-tida i går. Guttene hadde gått for langt ut i den langgrunne, men brådype Hurdalsjøen.

- Det blåste friskt tirsdag ettermiddag og det har nok bidratt til ulykken. I tillegg gjorde bølgene det vanskelig å se guttene fra land, opplyser lensmannsbetjent Thorleif Skovereng ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til NTB.

Ifølge øyenvitner var de to guttene om lag 300 meter fra land da de gikk under. Fire ungdommer i en liten hurtiggående båt var i nærheten og en av ungdommene kastet seg i vannet og fikk tak i en av guttene. Da var den andre allerede ute av syne.

Etter dette gikk det rundt en halvtime før helikopter og redningsmannskaper var på plass. Klokka 15.50 ble gutten lokalisert og en brannmann fikk ham opp av vannet. Det ble straks satt i gang hjerte- og lungeredning, og gutten ble fløyet til Ullevål sykehus.