Døde etter båtkollisjon

Vennegjengen var samlet til rebusløp på innsjøen. På hjemveien kolliderte tre av båtene. Even Heggedal (24), som hadde hatt ideen til rebusløpet, døde på sykehus i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AURSKOG-HØLAND: (Dagbladet): -  Han var alltid positiv. Han var alltid glad. Han var en gutt alle var glad i, sier onkelen Knut Heggedal til Dagbladet.

Han bor få minutters vei fra ulykkesstedet, på innsjøen Setten i Aurskog-Høland. Da ulykka skjedde, ved halv tretida natt til søndag, ringte ungdommene ham og ba ham komme.

-  De hadde satt i gang gjenoppliving. De hadde gjort alt riktig. Men det var ikke noe å gjøre, sier Heggedal.

Even Heggedal døde på Ullevål universitetssykehus søndag, med store bruddskader etter sammenstøtet på innsjøen. Igjen står en samboer, en storesøster og en lillebror, foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og venner.

Han var en ildsjel

-  Even kommer vi til å huske, sier Knut Heggedal.

-  Han var en hyggelig, grei, positiv og hjelpsom gutt. Han var en fin fyr på alle måter, en likandes kar som alle i bygda kjente og likte. Even var en entusiast, sier vennen Eivind Krog, som i likhet med Even Heggedal var arrangør for lørdagens rebusløp.

-  Vi har mistet en stor ressurs. Og en god jaktkamerat, sier Arild Nilsen, far til Evens bestevenn Petter.

For et drøyt år siden kom Even Heggedal tilbake til kommunen etter å ha studert i Skottland. Han markerte seg fort som en av Setskogs største ildsjeler. Even Heggedal dro i gang ungdomslaget og satte i verk aktiviteter. Han var den største bidragsyteren til nettsida setskog.no, som ble lagd for å gi stedet et løft, og det var han som hadde ideen til rebusløpet på innsjøen Setten.

Hadde en fin kveld

Løpet ble arrangert for tredje år på rad lørdag. 88 personer, venner og venners venner var med, fordelt på 18 båter. Kvelden var en suksess. Alle var glade fordi så mange kom.

-  Vi hadde det hyggelig. God stemning. Folk koste seg ved grillen. Alt var fint, sier Eivind Krog.

-  Han var her i går. Han spratt rundt i bare shortsen og var så glad, så glad. Nå er han borte. Han var slik en god gutt, alltid positiv og vennlig. Han var glad i denne bygda, og det merket vi. Han gjorde mye for alle, sier Lena Einan, som har dugnadsinnsats i kiosken på campingplassen Tangen.

Tre båter kolliderte

Det var her rebusløpet startet lørdag ettermiddag. Fra 16 til 21 kjørte vennene fra post til post i rebusløpet på sjøen. Etterpå grillet og hygget de seg sammen.

På vei hjem skjedde det. En av båtene gikk tom for bensin og fikk motorstopp ute på sjøen. Føreren ringte Even for å få hjelp. Han kom, la båten sin inntil båten som hadde stoppet og hjalp føreren av den andre båten med å få bensin. Det var mørkt, ingen av båtene hadde lys og innsjøen var ikke opplyst. Ingen av motorene var i gang. Det blåste. Føreren av den tredje båten, som kom i mørket, verken så eller hørte de andre to.

Båten Even satt i ble rent i senk.

-  Jeg tenker på han som førte ulykkesbåten. Han har det fælt nå. Det er ingen som bebreider ham for dette. Alle som var med i løpet er venner. Det kunne skjedd hvem som helst av dem, sier Einan.

Det samme sier Evens onkel Knut. -  Vi tar vare på hverandre her i kommunen, lover han.

Ved 20-tida i går samlet venner og familie seg til en privat minnestund.

I dag fortsetter politiet sin etterforskning av ulykka. Vitner skal avhøres og den ene båten som sank skal heves.

-  Vi har tatt rutinemessig promilleprøve av alle de tre båtførerne, sier Jorunn Heide, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt.

VIL SAVNE EVEN: Familie og venner vil savne Even Heggedal (24). Han døde etter en båtkollisjon natt til søndag etter et rebusløp han selv var med på å arrangere.
ALLE KJENNER ALLE: Kjell Eivind Løberg og Lena Einan tror mange får tunge dager i Setskog og Bjørkelangen etter ulykka der Even Heggedal døde.