Døde etter drikke-veddemål

De to finnene la 1500 kroner i potten da de veddet om hvem som kunne drikke mest vodka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene drakk tolv snaps hver. Det endte med døden for den ene.

Etter å ha drukket tett i tre timer på en restaurant i Pemar i nærheten av den finske byen Åbo, bestemte de to finnene på 44 og 41 år seg for å avgjøre en gang for alle hvem som tålte mest sprit.

De to mennene skal ha veddet om 1500 kroner, og bestilt tolv firecentiliters glass Koskenkorva. De drakk først seks glass hver, og bestilte så et dusin drinker til. På ti minutter hadde de fått i seg en halv liter rein sprit hver.

Det er avisa Ilta-Sanomat som skriver om veddemålet. Historien er gjengitt av svenske Aftonbladet.

Hjertet stoppet

Plutselig falt 41-åringen av stolen og ble båret inn på toalettet. Han var i så dårlig form at andre gjester på restauranten ringte etter ambulanse.

På sykehuset ble det målt en promille på 5,4. Likevel klarte mannen seg uten større mhn. Verre gikk det med kameraten. Han ble bevisstløs kort tid etter at 41-åringen ble kjørt på sykehuset. Hjertet hans stoppet tre timer etter at han kom hjem.

Han ble fraktet til sykehuset, der personalet klarte å starte hjertet hans. Men 44-åringen kom aldri til bevissthet igjen. Alkoholmengden i blodet ble målt til 4,4 promille.

Nå har de etterlatte politianmeldt restaurantpersonalet for å ha medvirket til mannens død. Saken kommer opp for retten om en uke.