Døde etter eksplosjon

En 53-årig mann døde tirsdag kveld av tredjegrads brannskader over store deler av kroppen. To andre har moderate brannskader etter en eksplosjon ved Hafslund Metall i Sarpsborg i 10.30-tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen døde ved 22-tiden av skadene han pådro seg, opplyser assisterende direktør medisin Hans Nielsen Hauge ved sykehuset Østfold til Dagbladet.no.

53-åringen fra Fredrikstad var vedlikeholdsleder på verftet. En 44 år gammel elektriker og en 20 år gammel vikar i pakkeriet pådro seg lettere brannskader. Nielsen Hauge opplyser at tilstanden deres er stabil og tilfredsstillende.

Brannen i Globe Hafslund Metall i Sarpsborg oppsto i maskinen der ferrosilisium blir pakket. Eksplosjonen skjedde like i nærheten under brannslokkingen.

- Årsaken til brannen og eksplosjonen er det for tidlig å spekulere i. Pakkingen skal ikke være farlig - under alle normale forhold, sa daglig leder Tormod Rui på en pressekonferanse.

Han var selv til stede i pakkeriet sammen med 11 ansatte da det smalt i 10.30-tida.

Brannvesenet fikk kontroll på brann i 12-tida og en time seinere var det slokket. Området på Bede utenfor Sarpsborg ble sperret av på grunn av eksplosjonsfaren.