Døde etter fall i iskald elv

Tenåringsjente overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/OSLO (Dagbladet.no): En 30 år gammel mann fra Skien døde etter en båtulykke ved Borgestadholmen i Skienselva torsdag formiddag. Politiet fikk melding om at en liten båt gikk i ring på elva, og at en mann og en tenåringsjente lå i vannet.

- Ei 15 år gammel britisk jente er berget opp av det kalde vannet av en annen båt. Hun har klart seg bra, og det er foreløpig ikke nødvendig med en sykehussjekk, opplyser operasjonsleder Bjørn Korssjøen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Kaldt og vindfullt
Det blåser friskt på elven der ulykken skjedde, og det er rundt fem minusgrader i luften.

Mannen ble funnet vel en time etter at politiet fikk melding om ulykken. Det ble umiddelbart staret gjenopplivning av ham, men livet sto ikke til å redde.

Mannen og jenta  falt overbord ved Borgestadholmen mellom Skien og Porsgrunn. Flere vitner på begge sider av land ringte politiet. Ingen vitnebeskrivelser tyder på at det var flere om bord i den lille båten.

Kan ha truffet tømmer
- Båten er en 12-14 fots fritidsbåt med utenbords påhengsmotor. Den har drevet til land ved en brygge i Porsgrunn. Båten er ikke veltet. Vi undersøker om båten kan ha kjørt på en tømmerstokk i elva.

Vitner sier at båten ble observert i retning fra Porsgrunn mot Skien like før de to falt overbord, opplyser operasjonsleder Korssjøen.

- Den holdt planfart oppover elva, opplyser Korssjøen til Dagbladet.no.

Politiet arbeider nå med å underrette den omkomnes pårørende.

FORSØKER Å REDDE LIV:</B> Redningsmannskaper var raskt på plas da mannen ble tatt opp av vannet, men livet sto ikke til å redde.
DØDE: En 30 år gammel mann døde etter fallet i det iskalde vannet. Lufttemperaturen på ulykkesstedet er rundt 4-5 minusgrader og det blåser på elva.