Døde etter fall

Galopprytteren Lorna Brooke (37) døde etter en tragisk ulykke på ridebanen.

TRAGISK FALL: Lorna Brooke hadde et stygt fall på ridebanen. Hun døde etterfølgende av skadene på sykehuset. Foto: NTB Scanpix.
TRAGISK FALL: Lorna Brooke hadde et stygt fall på ridebanen. Hun døde etterfølgende av skadene på sykehuset. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det holdt ett minutts stillhet for ryttere etter det ble kjent at rytteren Lorna Brooke søndag hadde dødd på sykehuset, skriver The Guardian.

Den 8. april deltok Brooke i et hesteløp i Taunton, England. På det tredje hinderet fikk hun et stygt fall fra hesten, som tilhører moren til Brooke.

Skadeomfanget hennes førte til at konkurransen ble forsinket med mer enn en time, ettersom hun fikk medisinsk hjelp på banen for så å bli hentet i en luftambulanse.

Døde på sykehuset

På sykehuset ble hun behandlet for en antatt ryggskade, men på grunn av følgende komplikasjoner ble hun lagt i kunstig koma. Søndag døde hun av skadene.

Forbundet for skadde galoppryttere (Injured Jockeys Fund) kom etterfølgende med en uttalelse på vegne av familien.

«Familien hennes takker alle for vennligheten de siste ukene, spesielt de ansatte ved Southmead Hospital som var så profesjonelle. De vil ha en privat begravelse og vil feire Lorna sitt liv når Covid-restriksjoner tillater det.»

STILLHET: Mandag ble det holdt ett minutts stillhet for Lorna Brooke blant galopprytterne på ridebanen. Foto: NTB Scanpix.
STILLHET: Mandag ble det holdt ett minutts stillhet for Lorna Brooke blant galopprytterne på ridebanen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Erfaren

Brooke var galopprytter, og hadde mer enn 400 hesteløp bak seg, der hun har vunnet 17 ganger.

I 2015 vant hun Ladys Handicap Chase for Paul Stafford, som også viste sin støtte etter den tragiske dødsulykken.

EM: To aktivister stormet banen under sprangridning-EM i Rotterdam søndag. Video: NRK Vis mer

- Det er tragiske nyheter, det er virkelig sjokkerende. Da hun falt var folk veldig bekymret, og det var vi også. Hun var en nydelig person, sa Stafford til Sky Sports Racing.

Før Brookes død, er det over ti år siden en galopprytter har dødd på en britisk veddeløpsbane.

Tom Halliday døde i 2005 som følger av et fall. Før det var det enda mer enn ti år siden sist, da Richard Davis mistet livet på Southwell i 1996.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer