Døde etter fest

En 19 år gammel mann er siktet for drap og drapsforsøk etter nattens voldsepisode i Orkdal. En 16 år gammel gutt er død og en 19 år gammel kvinne er hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble funnet ved femtiden i morges ved Lauvåsen fritidspark i Orkdal sammen med en 19 år gammel mann. 19-åringen lå sovende ved siden av ofrene, men var fysisk uskadd. Etter ransakelse og en utvidet prøve av blodet på mannen i ble han siktet for drap og drapsforsøk.

Paret var påført store hodeskader, og politiet tro ugjerningen er begått med en stump gjenstand. Politiinspektør Kjell Erik Waclawczyk ved Uttrøndelag politidistrikt karakteriserer saken som «merkelig». Kripos er nå på vei til åstedet.

- Vi har absolutt ingen teorier om hva som har skjedd, sier Waclawczyk til Dagbladet.

- Siktede har nå fått en advokat, og vi vil avhøre ham i løpet av ettermiddagen og kvelden

Politiet vet ikke om 19-åringen har noen form for relasjon med ofrene, men antar at han har kommet til åstedet etter ofrene.

Paret ble ifølge VG Nett observert sittende og pratende i en bil sammen med en tredje, svært beruset person i 4-5-tida i morgentimene i dag. Det var meningen at de to vennene skulle sove i bilen i natt. Senere kom et vennepar som også la seg til å sove bilen. Da skal den den berusede 19-åringen ha forlatt bilen. Da venneparet også la seg i bilen gikk de to ofrene ut og la seg på bakken ved siden av. Paret som sov i bilen er blitt avhørt, men de har ikke kunnet fortelle noe.

16 år gamle Morten Kristiansen var fortsatt i live da han ble funnet, men døde senere. Kvinnen har fått meget alvorlige skader, men skal være utenfor livsfare. Regionssykehuset i Trøndelag opplyser at kvinnen er operert og ligger på intensivavdelingen. Det er ennå umulig å si hvor alvorlige skader kvinnen har.

- Tilstanden er stabil. Vi foretar en ny undersøkelse i morgen, fram til da holdes hun i dyp søvn, sier vakthavende lege til Dagbladet.

Morten Kristiansen var fra Trondheim og gikk sammen med den 19 år gamle kvinnen, som er fra Nord-Norge, på Øya landbruksskole i Midtre Gauldal. Kvinnen er russ ved skolen i år. Den siktede mannen er fra Orkdal.