Døde etter heisulykke på danskebåten

Rullestolbruker falt ned på bildekket på «Prinsesse Ragnhild».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hordaland politidistrikt skal finne ut om det skjedde noe klanderverdig da en 35 år gammel multihandikappet mann i rullestol døde etter en ulykke om bord på danskebåten «Prinsesse Ragnhild» i går.

- Obduksjonsrapporten, som trolig blir klar i morgen, vil avklare hva som eventuelt skjer videre i etterforskningen, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Heisulykke

Mannen var på tur fra Hirtshals tilbake til Bergen sammen med tre pleiere da ulykken skjedde i forbindelse med at mannen skulle ta heis aleine ned på bildekket.

Ifølge TV 2 Nettavisen rygget mannen ut av heisen og fikk rullestolen over seg slik at han mistet kontroll og falt en halv meter utfor en kant på bildekket.

Mannen fikk skader i beina og ble kjørt til Haukeland universitetssykehus, der han døde to timer seinere.

-Vi har vært om bord i båten og avhørt de tre pleierne. De bekrefter at de ikke var med rullestolbrukeren i heisen. Obduksjonsrapporten, som trolig blir klar i morgen, vil avklare hva som eventuelt skjer videre i etterforskningen, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen til Dagbladet.no.

Aldri skjedd før

Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

«Prinsesse Ragnhild» trafikerte strekningen Oslo - Kiel før båten ble satt inn mellom Bergen og Hirtshals i vår.

- Om lag 4,5 millioner passasjerer reiser med «Prinsesse Ragnhild» hvert år, og noe slikt har aldri skjedd tidligere. Ferja er godkjent fra topp til bunn. Vårt eget medisinske personell og mannens tre pleiere tok seg av ham etter at han falt ned trinnet på utsiden av heisen, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i rederiet Color Line til Dagbladet.no.

«Prinsesse Ragnhild» fortsatte til Hirtshals i ordinær ruteplan etter ulykken.