Døde etter kidnapping - 45-åring siktet

Jens Christian Glenne Mathisen (57) ble kidnappet og tvunget til å svelge papirlapper med LSD. Forretningsmannen døde av akutt hjertesvikt. En 45-åring fra Oslo er siktet for medvirkning til bortføring med døden til følge. Politiet jakter fortsatt på den antatte hovedmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 45-åringen nekter kjennskap til saken, og er ikke varetektsfengslet.

Mathisen ble kidnappet to ganger, før han ble funnet død ved et busskur i Asker den 13. mars 1998.

27. januar 1998 ble Glenne Mathisen tatt av ukjente menn i et garasjeanlegg på Majorstua i Oslo. De stakk en pistol i Mathisens munn, og han ble kjørt til Maridalen i Oslo.

Dopet med LSD

Ifølge Mathisens anmeldelse plasserte kidnapperne en sprøyte med LSD i tunga hans.

Motivet for kidnappingen synes å være økonomisk. Til tross for en større politijakt ble ingen pågrepet.

Bare snaue seks uker seinere ble Mathisen igjen kidnappet. Noen timer seinere ble Mathisen funnet livløs, ved et busskur i Asker.

Obduksjonen viste at Mathisen var død av akutt hjertesvikt. Men det ble også funnet papirbiter med det narkotiske stoffet LSD.

Taust politi

Politiet i Oslo har holdt kortene tett til brystet under etterforskningen. Men allerede den 12. oktober i fjor ble 45-åringen siktet for medvirkning til bortføring med døden til følge.

For noen uker siden oppdaterte politiadvokat Vigdis Sundal siktelsen mot 45-åringen.

- Jeg kan bekrefte at en mann er siktet i saken, sier Sundal.

- Hvorfor er ikke 45-åringen framstilt for varetektsfengsling?

- Omstendighetene har ikke vært slik at varetektsfengsling har vært nødvendig, sier politiadvokat Vigdis Sundal til Dagbladet.

Vanskelig

Politiets etterforskning har vært omfattende og vanskelig. Det kriminelle miljøet politiet mener sto bak kidnappingen av forretningsmannen er svært lukket. I det kriminelle miljøet i Oslo har det lenge versert rykter om hvem som sto bak kidnappingen.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no