Døde etter ni timer på akutten

En eldre kvinne oppsøkte akuttmottaket på et sykehus i Gøteborg med store smerter. Etter å ha ventet i ni timer på behandling døde den svenske kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted på Mölndal sykehus i februar i fjor, men det er først nå den er blitt kjent. Etter fadesen får sykehuset kritikk av det svenske helsetilsynet, Socialstyrelsen.

Damen oppsøkte sykehuset med uutholdelige smerter i bukregionen. Der ble hun likevel satt på vent. Hun ventet og ventet. Ni timer senere ble det bestemt at hun skulle overflyttes til et annet sykehus. Der ble det straks konstatert at hun hadde blindtarmbetennelse, skriver Gøteborgs-Posten.

Tilstanden hennes var da blitt slik at en operasjon ville være farlig. Etter en stund så man likevel ingen annen utvei enn å operere.

Dagen etter døde kvinnen.

Ifølge Socialstyrelsen har ikke det siste sykehuset hun var på gjort noe feil. Derimot klandrer de Mölndal sykehus på flere punkter. Blant annet gikk det altfor lang tid før kvinnen fikk noe å drikke. I tillegg fikk hun verken antibiotika eller smertestillende i løpet av de ni timene.

Likevel blir det konkludert med at man ikke med sikkerhet kan si om det var den lange ventetida som var avgjørende for at hun døde. Helsetilstanden hennes var dårlig fra før.