Døde etter polititabbe?

53 år gamle Ivar Berge fra Randaberg døde på et skjær i Åmøyfjorden natt til i dag. Ei polititabbe førte kanskje til at Berge ikke ble reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet blandet nemlig to skjær som begge heter Kuppholmen, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Politiet i Stavanger fikk ved 23-tiden fredag kveld melding fra en tipser på Austre Åmøy som observerte et grønt lys på et skjær ute i fjorden. Dette skulle senere vise seg å være en lanterne fra motorseilbåten til den omkomne. Båten på litt over 30 fot hadde kjørt rett på det lille skjæret Kuppholmen og strandet der.

To holmer

Men samtidig var politiet hektisk opptatt med en leteaksjon etter at en 52-åring falt i sjøen mellom Vassøy og Roaldsøy en nautisk mil lenger sør. 52-åringen omkom, og politiet fryktet en stund at også andre personer lå i sjøen.

Utrolig nok skjedde denne ulykken like i nærheten av en annen holme som også heter Kuppholmen. Denne holmen er utstyrt med en stake som bærer et grønt lys.

Operasjonssentralen i Stavanger-politiet trodde at det var den sistnevnte Kuppholmen tipseren snakket om.

Visste ikke

Fredag kveld var det ingen i politiet som visste at det eksisterer to holmer med samme navn bare en nautisk mil fra hverandre.

- Derfor ble det ikke satt i gang leting etter Berge, sier stabssjef Ragnvald Erga ved Stavanger politikammer.

Berge ble heller ikke meldt savnet av familien siden han hadde varslet at fisketuren skulle vare natten over.

I ettermiddag innkalte Rogaland politidistrikt til pressekonferanse på politihuset i Stavanger. Politimester Olav Sønderland, kriminalsjef Bjørn Andersen og flere andre politisjefer var til stede. Alle virket preget av den dypt tragiske polititabben, skriver nettutgaven til Stavanger Aftenblad.

Var alene

Misforståelsen førte til at Ivar Berge ikke ble funnet før ved 7-tiden lørdag morgen. Berge lå da død på skjæret like ved båten. Det var ingen andre personer med ham på fisketuren. Ivar Berge var utstyrt med førsteklasses kommunikasjonsutstyr. Båten var nesten uten skader, fullt sjødyktig og med strømmen skrudd på. Det eneste unormale var at en ledning hadde viklet seg rundt propellen.

- Vi vet ikke hva som kan ha skjedd. Mannen kan ha blitt syk, eller han kan ha falt og slått seg. Dette vil obduksjonen og den videre etterforskningen kunne gi svar på, sier politimester Olav Sønderland.

Politisjefene erkjenner at Ivar Berge kunne ha vært reddet fra skjæret før midnatt.

- Om dette hadde reddet livet til vedkommende får vi kanskje aldri svaret på, sier de ulykkelige sjefene på politikammeret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer