Døde etter slag mot hodet

40-åring funnet med skader i ansiktet. Stesønnen (23) samtykker i fengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 23 år gamle mannen som er siktet for å ha tatt livet av sin 40 år gamle stefar i Enebakk i helgen, nekter straffskyld.- Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier politiadvokat Nina Prebe ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Påført skader

Rettsmedisinsk institutt har i ettermiddag utarbeidet en foreløpig obduksjonsrapport og den konkluderer med at den døde hadde indre blødninger i hjernen.

- Den døde har slagskader i ansiktet som er forenlig med ytre vold. Vi har ikke funnet noe våpen, men foretar avhør av flere vitner for å danne oss et bilde av hva som skjedde i dette huset natt til søndag, sier politiadvokat Nina Prebe.

Kriminalteknikere har foretatt nye undersøkelser i huset der den døde ble funnet i løpet av dagen.

- Var ikke tilstede

Politiet mener den foreløpige obduksjonsrapporten styrker mistanken om at 40-åringen ikke døde en naturlig død. Siktelsen mot den 23 år gamle stesønnen kan bli utvidet til forsettelig drap.

Bakgrunnen for at 23-åringen ble pågrepet i første omgang var funn på stedet og karakteren i meldingen som ble ringt inn til politiet.

- Min klient nekter straffskyld etter siktelsen. Han har forklart at han ikke var tilstede da stefaren døde, sier advokat Dag Svensson.

Godtar fengsling

Politiet pågrep 23-åringen kort tid etter i nærheten av huset der den døde ble funnet. 23-åringen skal være en tidligere kjenning av politiet, men han skal bare ha vært i søkelyset for mindre straffbare forhold.

Selv om siktede nekter straffskyld har han samtykket i å bli varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. En fengslingsbegjæring vil bli behandlet i Indre Follo tingrett i morgen tidlig.

<B>SØKTE ETTER SPOR: Politiet skal ha gjort flere funn, men om de kan knyttes til dødsfallet er foreløpig uvisst. Her fra hagen til huset der den avdøde ble funnet.