Døde etter snøscooterulykke

- Dypt tragisk, sier ordfører.

DØDSULYKKE: To personer omkom i en snøscooter-ulykke i Vinje natt til lørdag: Foto: Theo Aasland Valen
DØDSULYKKE: To personer omkom i en snøscooter-ulykke i Vinje natt til lørdag: Foto: Theo Aasland Valen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To snøscootere gikk natt til lørdag gjennom isen på Møsvatn i Vinje i Vestfold og Telemark.

- Vi ble varslet av en person som var bekymret for de involverte og som fryktet at de kunne ha gått gjennom isen. Det ble iverksatt en stor redningsaksjon, med store mannskaper, helikoptre og båter. Dessverre er to menn bekreftet omkomne etter ulykken, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Roger Aaser til Dagbladet.

De avdøde er menn i 50 og 60-åra, begge med lokal tilknytning til stedet. De ble erklært døde på stedet klokka 03.05 natt til lørdag. De nærmeste pårørende er varslet.

Litt før klokka 14.00 lørdag ettermiddag opplyser tjenesteenhetsleder i Midt- og Vest-Telemark, Sigrid Dahl, at politiet fortsatt jobber med etterforskning og kartlegging av saken.

- Årsaken til at de havnet i vannet, vet man ikke. Per nå tror vi det bare var snakk om én snøscooter. Den er ikke hentet opp ennå. Det er en vurdering vi må gjøre - om det er fornuftig og forsvarlig, eller om det i det hele tatt lar seg gjøre, sier hun til Dagbladet.

Undersøker med drone

Politiet skal ha fått opplysninger om at den andre snøscooteren befinner seg et stykke unna, på land.

De to omkomne hører til i området, og skal være godt kjent.

- Var det vitner til at de to gikk gjennom isen?

- Ikke så vidt vi vet foreløpig, men det er noe av det vi må finne ut av, svarer Dahl.

Den tynne isen gjør det umulig å gå eller kjøre på isen, så alternativet er luftputebåt eller helikopter. Foreløpig har politiet en drone i luften for å undersøke omstendighetene.

- Er det en vanlig snøscootertrasé å velge?

- Det er vanskelig å kommentere på det. I og med at isen er usikker, og det er snakk om folk som var kjent i området, må vi komme tilbake til hva de skulle på isen.

- Dypt tragisk

- Dette er en dypt tragisk hendelse, hvor to godt lokalkjente mennesker som kjente dette vannet godt, har omkommet. Min dypeste medfølelse går til de pårørende som har våknet til en svært trist nyhet i dag, sier ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven (Sp) til Dagbladet.

Politiet vet foreløpig lite om hva som har skjedd. Lørdag morgen har de en ny patrulje på vei til stedet.

- DYPT TRAGISK: Ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven, sender sin dypeste medfølelse til de pårørende etter snøscooter-ulykken i Vinje. Foto: Telemark Senterparti
- DYPT TRAGISK: Ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven, sender sin dypeste medfølelse til de pårørende etter snøscooter-ulykken i Vinje. Foto: Telemark Senterparti Vis mer

- Hovedteorien er at de falt gjennom isen da de var ute med hver snøscooter. Vi vet ikke helt når ulykken inntraff, men de hadde nok ligget i vannet en stund da de ble funnet. De neste timene vil vi snakke med vitner for å avklare hendelsesforløp, sier Aaser.

Det er ingenting som tyder på at det er flere personer involvert i ulykken, opplyser operasjonslederen.

Kleven opplyser at kommunen har iverksatt et kriseteam, som har vært i kontakt med de pårørende, og som er på plass for de som har behov for å snakke med noen.

Røde Kors advarer

Fredag ettermiddag advarte Røde Kors om at det er stor fare for utrygg is på innsjøer og vann ved inngangen til vintersesongen.

- Mange vann har fått et begynnende lag med is, men selv om isen kan se solid ut er det mange steder ikke trygt å bevege seg ut på isen, sier Fredrik Oscar Brandt i ressursgruppe for vannredning i Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

Røde Kors ber videre alle som har planer om å bevege seg ut på islagte vann om å sjekke isens tykkelse og ha med enkelt sikkerhetsutstyr. Brandt oppfordrer også alle til å sjekke isvarslingen på varsom.no før de legger ut på tur der ruten innebærer å gå på islagt vann.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer