Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde etter snus-basketak

Krangel om betaling for snusbokser. 51-åring ble skambanket og døde to dager senere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En 25 år gammel tidligere voldsdømt mann fra Arendal er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, skriver VG:

- Svarte litt stygt

- Jeg slo til ham fordi han svarte meg litt stygt da jeg ba ham gjøre opp for seg, er 25-åringens forklaring overfor politiet.

Ifølge vitner ble 51-åringen beskyldt for å ha handlet snus og småting på betalingskortet til en syk venninne, uten å gjøre opp for seg. Venninnen sa at saken var ute av verden, men krangelen skal ikke ha latt seg stoppe.

51-åringen hadde fest i sitt eget hjem i Arendal sentrum, hvor den bagatellmessige krangelen førte til at han ble angrepet av 25-åringen som to ganger tidligere er dømt for vold.

Ifølge politiet ble 51-åringen påført en rekke slag og spark. Aust-Agder tingrett mener den foreløpige obduksjonsrapporten, som viser at dødsfølgen skyldes hodeskader påført av gjentatt stump vold, er forenelig med siktedes handlemåte.

To dager etter angrepet, ble 51-åringen funnet bevisstløs utenfor hjemmet sitt. Han døde på Sørlandet sykehus 3. juli.

Vil holde ham i varetekt

SNUSKRANGEL: 51-åring døde etter å ha blitt banket opp. Foto: Ørjan Ellingsvåg
SNUSKRANGEL: 51-åring døde etter å ha blitt banket opp. Foto: Ørjan Ellingsvåg Vis mer

Ifølge vitner skal 25-åringen vært nesten umulig å stoppe. Det måtte flere personer til for å dra ham vekk fra 51-åringen.

Aust-Agder tingrett mener forholdet er så alvorlig at det må kunne forsvares at 25-åringen blir siktet i varetekt fram til rettssaken skal opp mot slutten av året.

25-åringen er varetektsfengslet fram til slutten av august.

- Han tilstår å ha slått ham, men det tok to dager før han falt om. Vi stiller spørsmål ved om det kan ha vært andre ting ved fornærmedes helse som kan ha ført til døden, og avventer de endelige resultatene fra Rettsmedisinsk institutt, sier forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til VG.

image: Døde etter snus-basketak