Døde etter stupeulykke: - Uvirkelig

Trebarnsfaren fra Stavanger, Lars Petter Sandvig (46), pådro seg alvorlige skader i en stupeulykke på Mallorca i juli. Torsdag ble han koblet fra respiratoren på Stavanger universitetssykehus. - Det er veldig tøft, sier familien til Dagbladet.

DØDE: Lars Petter Sandvig fra Stavanger døde torsdag etter en stupeulykke på Mallorca i juli. Foto: Privat
DØDE: Lars Petter Sandvig fra Stavanger døde torsdag etter en stupeulykke på Mallorca i juli. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 30. juli satte Stavanger-familien på fire kursen mot Alcudia, en liten by på den spanske ferieøya Mallorca.

Lars Petter, eller Lasse som familien kaller ham, og samboeren Maren Ruud hadde lenge gledet seg til sommerferien med sine to sønner på 10 og 15 år.

Men første feriedag ble familiens liv snudd på hodet, da 46-åringen havnet i en alvorlig ulykke.

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

- Traumatisk

- Vi brukte første feriedag på å bade og sole oss. Utover ettermiddagen tuslet Lasse og jeg ned til stranda for å dyppe oss i sjøen mens guttene lekte ved hotellbassenget, sier Maren til Dagbladet.

Maren og Lars Petter bestemte seg for å bade fra en 70-meter lang trebrygge på stranda, uvitende om at dybden i vannet var svært ujevn.

- Ytterst på brygga var det et yrende badeliv, og personer i alle aldrer hoppet, stupte og koste seg i vannet. Lasse elsker å stupe, så det passet oss perfekt. Han stupte flere ganger, men den siste gangen kom han ikke opp igjen. Plutselig oppdager jeg at flere ungdommer drar en livløs mann inn til strandkanten. De ropte og hoiet på hjelp fra badevaktene, som kom løpende til, forteller Maren.

Maren innså raskt at det var Lars Petter de forsøkte å redde. Kort tid seinere kom parets to sønner ned til stranda.

FAMILIE: Lars Petter og familien på en av mange turer. Foto: Privat
FAMILIE: Lars Petter og familien på en av mange turer. Foto: Privat Vis mer

- De hadde sett fra hotellbassenget at folk flokket seg sammen på stranda, så de kom ned for å se hva det var alle så på. Og der lå pappaen deres livløs. Det var traumatisk. Vi var alle i en slags sjokktilstand, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

- Helsepersonell på stranda drev livreddende førstehjelp i 45 minutter, og lyktes til slutt med å få hjertet i gang igjen. Han ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Palma, men innen de kom fram, hadde hjertet hans stoppet tre ganger.

Det tok ikke langt tid før legene på sykehuset fant ut at 46-åringen hadde pådratt seg nakkebrudd og at hjernen hadde vært uten surstoff i minst 30 minutter.

ULYKKESSTEDET: Det var denne brygga Lars Petter stupte fra. Foto: Privat
ULYKKESSTEDET: Det var denne brygga Lars Petter stupte fra. Foto: Privat Vis mer

Koblet fra respirator

I fire uker lå Lars Petter i koma, koblet til respirator på sykehuset i Palma.

- Det er veldig strenge besøkstider i Spania. Vi fikk bare komme to om gangen, én gang daglig. Jeg kunne derfor ikke ha med meg begge guttene, så jeg måtte velge annenhver dag. Det var ganske vanskelig, forteller 46-åringens samboer.

Fredag forrige uke ble han fraktet med ambulansefly til Stavanger universitetssykehus. Torsdag ble han koblet fra respiratoren.

- Det var skikkelig tøft, nesten uvirkelig. I realiteten døde han allerede den dagen ulykken skjedde, men vi hadde et håp hele veien, sier en tydelig preget samboer til Dagbladet.

- Jeg vil huske ham som en livsnyter og en gledesspreder. Han var veldig morsom og fikk alltid alle til å le. Full av liv og veldig snill, legger hun til.

FRILUFT: Lars Petter var veldig glad i friluftsliv og elsket å gå på turer. Foto: Privat
FRILUFT: Lars Petter var veldig glad i friluftsliv og elsket å gå på turer. Foto: Privat Vis mer

Reagerer

Maren reagerer sterkt på at det ikke var noe skilt med advarsler på stranda i Alcudia.

- Ambulansepersonellet var overrasket over at folk badet der fordi det er så store forskjeller i dybden. Men hvem skal si det til alle turistene?

Nå - etter ulykken - har det imidlertid blitt satt opp advarsler i området.

- Det er veldig fint at det nå er satt opp to skilt. Jeg håper det forhindrer ulykker i framtida, sier Maren til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer