Døde etter tagging av tog i Oslo

En ung mann mistet livet da han kom borti kjøreledningen over et parkert lokaltog på Filipstad i Oslo lørdag ettermiddag. Politiet tror han var på togtaket for å tagge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er snakk om en yngre gutt eller mann. Vi har foreløpig ikke klart å identifisere ham. I øyeblikket leter vi etter to av hans kamerater som ifølge vitner var i nærheten av toget da ulykken skjedde, sier vaktleder Johan Gundersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Funn på stedet tyder på at de tre guttene oppsøkte det parkerte lokaltoget for å tagge.

15.000 volt

- Det ble en tragisk utgang på en bagatellmessig hendelse. Vår teori er at gutten kom borti kjøreledningen over toget og dermed fikk 15.000 volt gjennom kroppen, sier Gundersen.

Vitner skal ha hørt et voldsomt smell og deretter sett åpne flammer på taket av bakerste vogn i det parkerte lokaltogsettet. Først 20 minutter etter at politiet ble varslet, skjønte man at det var et menneske og ikke toget som hadde brent.

- Selve toget har ingen skader. Vi fikk melding om en togbrann klokken 16.48 og visste ikke at det lå et dødt menneske på taket før etter en god stund, sier Gundersen.

NSB benytter området på Filipstad i Oslo til å oppbevare lokaltog som ikke er i trafikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer