Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde etter tagging av tog i Oslo

En ung mann mistet livet da han kom borti kjøreledningen over et parkert lokaltog på Filipstad i Oslo lørdag ettermiddag. Politiet tror han var på togtaket for å tagge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er snakk om en yngre gutt eller mann. Vi har foreløpig ikke klart å identifisere ham. I øyeblikket leter vi etter to av hans kamerater som ifølge vitner var i nærheten av toget da ulykken skjedde, sier vaktleder Johan Gundersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Funn på stedet tyder på at de tre guttene oppsøkte det parkerte lokaltoget for å tagge.

15.000 volt

- Det ble en tragisk utgang på en bagatellmessig hendelse. Vår teori er at gutten kom borti kjøreledningen over toget og dermed fikk 15.000 volt gjennom kroppen, sier Gundersen.

Vitner skal ha hørt et voldsomt smell og deretter sett åpne flammer på taket av bakerste vogn i det parkerte lokaltogsettet. Først 20 minutter etter at politiet ble varslet, skjønte man at det var et menneske og ikke toget som hadde brent.

- Selve toget har ingen skader. Vi fikk melding om en togbrann klokken 16.48 og visste ikke at det lå et dødt menneske på taket før etter en god stund, sier Gundersen.

NSB benytter området på Filipstad i Oslo til å oppbevare lokaltog som ikke er i trafikk.

Mulig å komme inn

- Området er ikke åpent for allmennheten, men det er ikke vanskelig å komme inn på området hvis man absolutt vil. Men det er livsfarlig å oppholde seg der, for selv om det ikke er strøm i togene, er sporområdet tilkoblet, sier vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Ifølge NSB bruker selskapet 10 millioner kroner årlig på å fjerne tagging fra togsettene.

- Vi kjører aldri ut et tog som er blitt tagget på. På den måten håper vi å gjøre det mindre gjevt å drive hærverk på vårt materiell. Dagens hendelse er bare tragisk, og viser hvor farlig det kan være å oppsøke tog for å tagge, sier vakthavende informasjonssjef Arvid Bårdstu i NSB til NTB.

Den døde ble funnet etter at det ble meldt om brann i togsettet som sto parkert og ikke var i trafikk da brannen tok til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!