Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politet etterforsker alvorlig hendelse på Haukeland sjukehus:

Døde etter tidobbel cellegift-dose

Politiet har startet etterforskning, etter at en mann i 50-åra døde som følge av feilbehandling på Haukeland universitetssjukehus.

OVERDOSE: En mann i 50-åra er død etter feilbehandling på Haukeland universitetssjukehus. Vis mer

- Med bakgrunn i meldingen har politiet opprettet sak og vil igangsette etterforskning av hendelsen. Saken etterforskes ved seksjon for økonomi, miljø og arbeidsmarkedskriminalitet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

Politiet har også opprettet kontakt med fylkeslegen i forbindelse med saken, og sier det er for tidlig å si noe mer.

Det var tidligere mandag at sykehuset gikk ut med at pasienten hadde dødd som følge av feilbehandlingen.

- Dette er en tragisk hendelse for pasient og pårørende som vi beklager på det sterkeste, sier Terje Nordberg i en pressemelding fra sykehuset.

Bergens Tidende meldte om den alvorlig hendelsen, som fant sted på Kreftavdeligen mandag i forrige uke, før helgen. Da ble pasienten omtalt som livstruende skadd.

- Alvorlige skader

- Dosen han fikk var ti ganger høyere enn den han skulle hatt og selv om feilen ble oppdaget før han hadde fått hele dosen, var skadene så alvorlige at livet ikke sto til å redde, skriver sykehuset.

Etter feilbehandlingen på Kreftavdelingen, ble mannen overflyttet til intensivavdelingen.

- Vi har fått vite at det er stor skade på indre organer, og at skadene er livstruende. Han kan dø når som helst. Haukeland har kontaktet Rikshospitalet for å få hjelp til å håndtere situasjonen, fortalte mannens søster til avisa før helgen.

Meldt til politiet og Helsetilsynet

I tillegg til politiets etterforskning, er det også meldt fra til Helsetilsynet som mandag skal vurdere å opprette tilsynssak.

Fungerende direktør Heidi Merete Rudi i Helsetilsynet opplyser til Dagbladet at Helsetilsynet har vurdert informasjonen og har besluttet å overføre saken til Fylkesmannen i Vestland.

- De vil stå for den videre tilsynsmessige oppfølgingen, sier hun.

Haukeland sjukehus har også satt i gang en intern undersøkelse av saken, for å finne ut av hvordan feilen kunne skje.

- Vi har også satt i gang konkrete tiltak for å redusere risikoen for at noe liknende skal skje igjen. Det skal være trygt å få behandling ved sykehuset, sier Nordberg.

Pressemeldingen fra sykehuset er sendt ut i samråd med pasientens pårørende, opplyser sykehuset.

Dagbladet har vært i kontakt med Haukeland sykehus for ytterligere kommentar, men de opplyser at de ikke ønsker å kommentere saken så lenge det er en tilsynssak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!