Døde etter tre dagers nett-maraton

Kineser døde på internettkafé.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i Guangdong i sør-Kina kollapset og døde etter at han deltok i en tre dagers maraton med online-spill på en internettkafé, melder nyhetsbyrået AFP.

Mannen, som skal ha vært omtrent 30 år gammel, kollapset foran PC-en, ifølge den kinesiske avisa Bejiing News. Andre besøkende på kafeen og helsepersonell skal ha forsøkt livredning, uten at de klarte å vekke mannen til live.

– Undersøkelsene av mannen tyder på at mannen spilte så lenge at det utløste hjerteproblemer, sier en kilde i det locale helsevesenet, ifølge AFP.

Det er ikke klart hva slags type spill mannen var engasjert i. Kinesiske myndigheter skal være bekymret for utviklingen der flere utvikler avhengighet til nettspill og nettaktiviteter.

I februar i år døde en mann i en liknende hendelse i Kina.

Dagbladet.no skrev tidligere i år om et amerikansk ektepar som vanskjøttet barna sine fordi de var opptatt med å spille «Dungeons & Dragons» på nettet.

Deres 11 måneder gamle datter hadde katteurin i håret, veide 4,5 kilo og var så svak at hun ikke klarte å løfte hodet, gråte eller å sette seg opp i senga, da det lokale barnevernet tok grep unn. Jenta var svært dehydrert, hadde en infeksjon i munnen, og hadde ikke vært til noen helsekontroll siden hun ble født, mens storebroren på to år led av alvorlig underernæring og kunne knapt gå på grunn av mangel på muskelmasse.