AstraZeneca-vaksinen

Døde etter vaksine: - Helt uvirkelig

Thommy Viklund (56) var glad for å få coronavaksinen. To uker seinere ble han rammet av hjerneblødning.

HJERNEBLØDNING: To uker etter at Thommy Viklund hadde tatt AstraZeneca-vaksinen døde han i forbindelse med en hjerneblødning. Det svenske legemiddelverket gransker fortsatt dødsfallet, og har ikke konkludert i saken. Bildet av Viklund på Norrlands universitetssykehus er brukt med tillatelse fra Viklunds søster Therese, som ønsker å gjøre folk oppmerksom på mulige bivirkninger. Foto: Privat
HJERNEBLØDNING: To uker etter at Thommy Viklund hadde tatt AstraZeneca-vaksinen døde han i forbindelse med en hjerneblødning. Det svenske legemiddelverket gransker fortsatt dødsfallet, og har ikke konkludert i saken. Bildet av Viklund på Norrlands universitetssykehus er brukt med tillatelse fra Viklunds søster Therese, som ønsker å gjøre folk oppmerksom på mulige bivirkninger. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er fortsatt helt uvirkelig. At noe som i utgangspunktet skal holde deg frisk, gjør at man dør i stedet, er nesten ikke til å forstå.

Det sier Therese Viklund fra Umeå til Dagbladet.

14. mars døde Viklunds bror Thommy, bare to uker etter at han hadde fått AstraZeneca-vaksinen. Det var svenske Expressen som først omtalte dødsfallet.

På grunn av psykiske utfordringer var Thommy bosatt i en omsorgsbolig. Han var svært glad da han endelig fikk vaksinen, men ikke lenge etterpå begynte bivirkningene å melde seg.

- Etter to dager hadde han ganske høy feber, den ble målt til 38 grader. Så våknet han med kraftig hodepine etter ei uke, forteller søsteren.

Våknet ikke

Hun oppdaget deretter noen røde prikker under brorens skjegg.

- Jeg fikk kjøpt barberingsutstyr slik at vi kunne se om det var nupper i huden, men det var det ikke. Prikkene var rundt tre millimeter store, sier søsteren.

Da det var gått to uker etter vaksineringen, forsøkte ansatte ved omsorgsboligen å vekke Thommy på morgenkvisten.

- De fikk ikke kontakt med ham. Han pustet, men verken våknet eller svarte når de snakket til han, sier søsteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer