Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Døde foran øynene våre»

Med barn som forskremte vitner ble 26-åringen likvidert ved det travle torgområdet i Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én person er siktet for drapet, ifølge politiavdelingssjef Finn Abrahamsen, men politiet jakter på to menn. Foreløpig er ingen av dem pågrepet. Politiet vet ikke hvor den siktede mannen befinner seg, men konsentrerer letingen om Oslo-området.

Ifølge VG er den siktede (21) en nær venn av 26-åringen som ble drept.

- Vi har valgt å ikke gå ut med detaljer om den siktede, sier Abrahamsen. Politiet ønsker ikke at de to mennene som er på flukt, skal vite hvem av dem som er siktet.

- Den ene har vi identitet på, den andre ikke, sier Abrahamsen.

Mannen som nå er siktet, ble observert av flere vitner på åstedet og gjenkjent i fotokonfrontasjon hos politiet.

- Vi har funnet frem til ham gjennom vitner. Vi har veldig gode vitner med god hukommelse som har gjort gode observasjoner, forteller Abrahamsen.

Skutt på kloss hold

Drapsofferet ble truffet av tre eller fire pistolskudd -avfyrt fra kloss hold.

- Han døde nok momentant. Det kom bare blod ut av munnen hans da vi prøvde på gjenoppliving. Han døde foran øynene våre. Vi klarte ikke å redde ham, forteller Hege Sørensen (27) til Dagbladet.

En rekke personer var forskremte vitner til drapet. Torget ligger på Tonsenhagen i seks-sju kilometer nord for Oslo sentrum.

26-åringen skal ha ropt «jeg er skutt, hjelp meg» etter å ha blitt truffet av de tre pistolskuddene, to på venstre side av overkroppen og ett i ansiktet. Det skal også ha blitt avfyrt ett eller to skudd til.

- Hadde ikke puls

Hjelpepleier Hege Sørensen prøvde å redde livet til 26-åringen.

- Da jeg nærmet meg krysset, så jeg det var en ansamling av folk like utenfor kaffebaren, Kaffehjørnet. Jeg slapp barnevogna og sprang til stedet. Der hadde fire personer akkurat begynt å jobbe med mannen som lå på bakken, sier Hege Sørensen, som til daglig er hjelpepleier på Ullevål sykehus.

- Jeg kom fram til mannen like etter at han ble skutt. Han hadde ikke puls, og hadde skuddsår i overkroppen. Jeg holdt hodet hans og la et barneteppe under det. Det ble gjort hjertekompresjon og munn-til-munn. En annen holdt hånda over skuddsårene på venstre side. Pupillene var store. Vi la ham etter hvert på siden, og jeg tørket vekk blodet som kom ut av munnen, fortsetter Sørensen.

Hjelpepleieren sier at gjenopplivingsforsøk var mislykket.

- Ingen fikk kontakt med mannen som lå på bakken. Det føltes som en evighet før ambulansen kom, men det gikk nok ikke mer enn ti minutter. Jeg sa til ambulansefolkene at han var død, forteller Sørensen.

Tok til tårene

Like etter drapet så rolige Tonsenhagen ut som ei krigssone. Mens et 20-tall tungt bevæpnet politi jaktet på drapsmennene i nabolaget, grep sjokkerte vitner til tårene mens de holdt rundt hverandre.

- To personer gikk rolig opp til karen, skjøt 4- 5 skudd, og gikk like rolig tilbake samme veien. Han som ble skutt, gikk rett i bakken, forteller Payam Saky (20).

Kameraten satt i leiligheten rett ovenfor åstedet. Han trodde det var fyrverkeri.

- Da jeg gikk ut på terrassen, så jeg mannen ligge i en blodpøl på gata utenfor kaffebaren, forteller Nagfi (18).

Kahn Waleed (22) var på vei hjem med kjæresten, og kom gående mot krysset.

- Jeg hørte skudd og så to personer gå rolig ned gata og bli borte. Tilbake lå offeret blødende på bakken. Vi ble skremt, og kjæresten min begynte å gråte. Det var helt uvirkelig, sier han til Dagbladet.

Barn var vitner

8-åringene Stian Tsesmetis og Agnes Hagen Frogner var på vei hjem fra Tonsenhagen skole der de går i tredje klasse. På bare et titall meters avstand ble de vitner til likvideringen. Foreldrene har gitt samtykke til at åtteåringene kan fortelle hva de så.

- Jeg hørte smell, og så mannen ligge der på bakken. Han ene som gjorde det, løp i full fart opp Selvbyggerveien - mot samme sted som mormor bor. Jeg ble kjemperedd og lei meg, og var redd de skulle skade henne også, forteller Stian.

- Jeg ble også redd. Først hørte vi skuddene, og så at noen skrek, forteller Agnes.

Elinor Blad (82) var på vei til butikken, og hørte tydelig skuddene. Like etterpå ble hun nær løpt ned av den ene gjerningsmannen.

- Han kom løpende rundt hjørnet og rett imot meg. Høy, slank, kortklippet og lys i huden. Jeg kunne jo ikke stoppe ham, da hadde jeg deist i bakken. Heldigvis løp han rett forbi. Like etterpå kom den andre, en litt mindre kar med blå kaps, forteller 82-åringen Dagbladet.

- Folk prøvde å få liv i ham, men det var for seint. Det er helt fryktelig at noe sånt skjer her. Dette er et stille og pent område - et fint sted å bo. Nå er jeg helt skjelven, sier Blad.

FIKK SKJELVEN: Ellinor Blad (82) ble nesten løpt ned av den andre gjerningsmannen.
GA FØRSTEHJELP: Hjelpepleier Hege Sørensen (27) prøvde desperat å redde livet til 26-åringen.
VITNER: Payam Saky (20)(t.v.)kom gående mot drapsstedet da skuddene falt. Bahman Nagi (18) stormet ut på terassen for å se da han hørte skuddene.
<B>DRAPSVÅPEN: Dykkere letet etter drapsvåpen i Badedammen 200 meter fra åstedet.
SKREMT: Stian (8) og Agnes (8) var på vei hjem fra Tonsenhagen skole da de ble vitner til drapet.
STERKE SCENER: Sjokkerte vitner tok til tårene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media