Døde fugler regnet fra himmelen i USA

Kan ha blitt skremt til døde av nyttårsraketter.

DØDE FUGLER: Over 1000 døde svarttrost har blitt funnet i byen Bebee i Arkansas. Årsaken kan være nyttårsraketter. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins/Scanpix
DØDE FUGLER: Over 1000 døde svarttrost har blitt funnet i byen Bebee i Arkansas. Årsaken kan være nyttårsraketter. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mer enn 1000 døde svarttrost har falt ned fra himmelen i Beebe i Arkansas i USA, opplyser myndighetene til nyhetsbyrået AP.

De første meldingene kom på nyttårsaften like før amerikanerne gikk inn i det nye året. Fuglene vil bli sendt til testing ved et dyrevelferdssenter i Madison i Wisconsin.

Fysiske traumer Fuglene ble funnet døde i en omkrets på 1,6 km av byen Beebe. Robby King, som leder kommisjonen som tar hånd om saken, har selv plukket opp rundt 65 døde fugler. Han opplyser at de har gjort en undersøkelse fra luften, der de konkluderte med at det ikke er funnet fugler utenfor omkretsen på 1,6 km.

Ornitolog Karen Rowe opplyser at lignende har skjedd andre steder, men at testene som regel er usikre.

- Fuglene viste fysiske traumer. Flokken kan ha blitt truffet av lyn eller hagl høyt oppe i lufta, sier Rowe til AP.

Kan ha blitt skremt En annen mulighet kan være nyttårsfeiringen i Beebe, som kan ha ført til at fulgene ble skremt og fått dem til å dø av stress.

- Siden det bare involverte en flokk svarttrost og at det bare er dem som har falt fra himmelen, er det usannsynlig at de har blitt forgiftet, men obduksjonen er den eneste måten å finne ut om fuglene døde av traumer eller gift, sier Rowe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer