Australia:

Døde fugler regnet fra himmelen

Haugevis med skrikende og blødende fugler traff bakken i Sør-Australia på onsdag og døde like etterpå. - Det var som tatt ut av en skrekkfilm, sier fuglereservat.

DØDE: Skrikende og blødende korellakakaduer regnet ned fra himmelen i One Tree Hill i Sør-Australia. Nå mistenker fuglereservatet i området at de kan ha blitt utsatt for forgiftning. Foto: Sarah King/Facebook
DØDE: Skrikende og blødende korellakakaduer regnet ned fra himmelen i One Tree Hill i Sør-Australia. Nå mistenker fuglereservatet i området at de kan ha blitt utsatt for forgiftning. Foto: Sarah King/FacebookVis mer

Nesten 60 korellakakaduer har dødd etter å ha falt ned fra himmelen og landa foran flere sjokkerte tilskuere i nærheten av en barneskole i Sør-Australia, melder The Guardian.

Det mistenkes at fuglene kan ha vært utsatt for forgiftning.

Blødde og skrek

Et fuglereservat i området One Tree Hill sier det var som «tatt ut av en skrekkfilm» da flere titalls fugler regnet ned og blødde fra både øynene og nebbet.

Sarah King, grunnleggeren av fuglereservatet Casper's Bird Rescue, uttalte overfor avisa at de sendte over en frivillig etter å ha fått en bekymret telefon fra barneskolen på onsdag.

- Da han kom dit, ringte han meg og virket veldig opprørt. Han sa det var flere fugler enn han kunne håndtere, sier King og understreker at de bokstavelig talt hadde falt ned fra himmelen og trærne rundt han.

Det skal bare ha vært to eller tre av fuglene som var døde da de traff bakken - resten lå bare og skrek.

- De kunne ikke fly lenger, de blødde ut fra nebbet … Det vi så var som tatt rett ut av en skrekkfilm, slår King fast.

Fuglereservatet har hittil funnet totalt 60 fugler hvorav 58 har dødd.

BLØDDE: Korellakakaduene skal ha blødd fra øynene og nebbet da de landa på bakken utenfor barneskolen. Foto: Casper's Bird Rescue
BLØDDE: Korellakakaduene skal ha blødd fra øynene og nebbet da de landa på bakken utenfor barneskolen. Foto: Casper's Bird Rescue Vis mer

- Målretta angrep

Giften som ble brukt skal ha ført til en langsom og smertefull død for fuglene da det tar ukevis før den virker. Ifølge King lider fuglene først av indre blødninger før de dør en god stund seinere.

- Vi mener at det var et målretta angrep, men det er foreløpig bare spekulasjoner, sier King og understreker at de ikke vet hva slags gift som kan ha blitt brukt.

Veterinærer er for øyeblikket i gang med en toksikologi-rapport, men resultatene er ennå ikke klare.

En spesiell type korellakakaduer er nemlig ansett som en pest i Sør-Australia. Disse er ikke betegnet som en beskyttet rase - og et lokalt kommunestyre skal ha foreslått i mars at de kan avlives med forgiftning.

HJERTESKJÆRENDE: Ni hjort har falt om døde i Nara-parken i Japan siden mars i år. Grunnen er hjerteskjærende. Video: AP Vis mer

«Kilde til støy»

King understreker likevel at kakaduene som ble ramma for dager siden ikke er av denne typen - men en annen type kakadue som er beskyttet.

Det var kommunestyret Alexandrina i Sør-Australia som foreslo å forgifte de små kakaduene som har blitt beskrevet som en «kilde til støy for samfunnet»:

- Mens noen liker å se små kakaduer, kan store flokker i urbane og landlige områder by på store problemer, skriver kommunestyret på sine nettsider.

Det understrekes at kakaduer kan skade bygninger, høyspentlinjer, gatelys og tømmerbygninger. Fuglene kan også forårsake store skader på vegetasjonen i området som trær og avlinger.

I tillegg skal denne typen kakadue også ha en innvirkning på andre innfødte fugler, bier, pungrotter og liknende.

Dette er likevel ikke første gang fugler har falt fra himmelen:

I 2011 døde flere tusen svarttroster i Arkansas, USA, etter å ha regna ned, mens ansatte på vei til jobb ble møtt av nesten 400 døde småfugler i fjor som lå strødd rundt utenfor kontorbygningen deres i Texas.