Døde hånd i hånd etter 62 års ekteskap

Døde på samme dag med fire timers mellomrom.

GIFT I 62 ÅR: Don (90) og Maxine Simpson (87) døde mandag 21. juli hånd i hånd etter å ha vært gift i 62 år. Foto: AP Photo/Melissa Sloan/NTB scanpix
GIFT I 62 ÅR: Don (90) og Maxine Simpson (87) døde mandag 21. juli hånd i hånd etter å ha vært gift i 62 år. Foto: AP Photo/Melissa Sloan/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det amerikanske ekteparet Don og Maxine Simpson på 90 og 87 år døde mandag 21. juli i år etter å ha vært gift i 62 år.

Gjennom deres lange liv hadde de sjelden vært lenge borte fra hverandre, og slik skulle det også bli i døden. Hjemme hos barnebarnet Melissa Sloan døde de hånd i hånd med fire timers mellomrom. Historien deres går nå verden rundt.

Til avisa The Bakersfield Californian forteller parets barnebarn Melissa Sloan at Maxine gikk bort først. Da kroppen hennes ble båret ut, skal Dons sjel ha blitt med henne, forteller Sloan.

- De gjorde mye utrolig sammen, sa Sloan og viste til tida de bodde i Europa, og hvor mye tid de brukte i lokale foreninger.

De skal ha delt en felles kjærlighet for reising og stil, og deres svært ulike personligheter skal ha utfylt hverandre perfekt. Mens Don var en spøkefugl, var Maxine en som alltid var veldig korrekt og ordentlig. 

Fridde raskt Verken Don eller Maxine var opprinnelig fra California men endte begge opp der på grunn av jobb. Maxine som sykepleier, og Don som sivilingeniør.

De to møttes gjennom felles bekjente en kveld på bowlinghallen i Bakersfield. Don var rask til å be Maxine ut på stevnemøte og der diskuterte de drømmene sine for framtida. Blant annet å reise verden rundt.

Don fridde til Maxine før det hadde gått seks måneder, men han skal ha vært mer logisk enn romantisk.

- Jeg antar at hvis vi skal reise verden rundt sammen, så burde vi gifte oss, sa Don ifølge barnebarnet Sloan.

De giftet seg i 1952 og flyttet til Tyskland der Don jobbet som sivilingeniør for den amerikanske hæren. Dessverre var ikke Maxine i stand til å få barn på grunn av komplikasjoner fra en annen graviditet, så de adopterte to 18 måneder gamle gutter fra et tysk barnehjem.

Returnerte til USA Etter flere år i Tyskland returnerte Don og Maxine med sine to sønner tilbake til USA og bosatte seg i Bakersfield. Maxine fortsatte som sykepleier og Don som ingeniør et par år før han startet sin egen virksomhet.

De siste årene før de døde sleit Don med alzheimers, og Maxine med blærekreft. I starten av juni i år flyttet de inn til Sloan for å være sammen med familien.

14. juli falt Don og brakk hofta og havnet på sykehus, men Sloan visste at besteforeldrene ønsket å tilbringe sine siste øyeblikk sammen og fikk flyttet Don hjem fra sykehuset 19. juli. Der plasserte hun sykesenga hans ved siden av Maxines.

Der lå de sammen hånd i hånd til de begge gikk bort 21. juli.

Aktive i foreninger I 1952 meldte Don seg inn i «Bakersfield Racquet Club», eller Bakersfield Squashklubb, der han i mange år jobbet med å utvikle klubben. Han fikk etter hvert status som klubbens lengstlevende medlem.

- Don likte å besøke alle på klubben og de som var så heldige å få pratet med ham under et av besøkene hans, ble fort klar over at han hadde mange interessante historier. Vi kommer alltid til å smile når vi tenker på favoritthistoriene hans, og han vil alltid ha en spesiell plass i hjertene våre, skrev klubben på sin hjemmeside tirsdag.

Tidligere mangeårig leder i klubben, Alan Hodges, beskrev Simpson som en talsmann for god sportsånd og fair play. Han sa også at Simpson var en mann med mange gode historier, og en som lett fikk nye venner.

Gode historier Et eksempel på en slik historie er fra starten av 1980-tallet, da Don fløy til San Francisco. Som den erfarne piloten han var, klarte han å nødlande i San Francisco-bukta uten å skade seg selv da flyet hans mistet kraft.

Da folk spurte han når han forstod at han var i trøbbel pleide Don å svare følgende:

- Da bagasjen min fløt rundt skuldrene mine.

HÅND I HÅND: Don (90) og Maxine Simpson (87) døde med fire timers mellomrom hjemme hos barnebarnet Melissa Sloan hånd i hånd, etter 62 års ekteskap. Foto: AP Photo/Melissa Sloan/NTB scanpix
HÅND I HÅND: Don (90) og Maxine Simpson (87) døde med fire timers mellomrom hjemme hos barnebarnet Melissa Sloan hånd i hånd, etter 62 års ekteskap. Foto: AP Photo/Melissa Sloan/NTB scanpix Vis mer