Døde i arbeidsulykke - innkalt på overtid

Enken hørte ikke et ord fra mannens arbeidsgiver etter at han døde i en arbeidsulykke. Før de ringte en måned etter ulykken - og ville ha mannen til å jobbe overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telemontøren Helge Åsmund Langstad (58) døde på jobb for Bravida etter å ha jobbet for selskapet siden han var 17 år. Arbeidsulykken som skjedde i juni granskes ifølge VG av Romerike politidistrikt og Arbeidstilsynet.

Langstads kone Alise Langstad skjønte ikke mye da mannens arbeidsgiver ringte og ba ham jobbe overtid.

- Sterkt beklagelig

- De ringte fra en annen avdeling - Feilmeldingen i Telenor - og ville Helge skulle jobbe overtid. Jeg måtte fortelle dem at han var død og begravet. Det er den eneste gangen jeg har hørt fra Bravida etter ulykken, sier Alise Langstad til VG.

- Jeg har hørt at de har vært på vei for å ringe og spørre om det samme enda en gang. Nå er jeg blitt så nervøs at jeg ikke tør ta telefonen, sier hun.

Enken måtte selv ta kontakt med Bravida for å få greie på hva som skjedde dagen mannen ble skadet på jobb. Han døde seinere på sykehuset.

Bravida innrømmer overfor VG at de ringte for å få Helge Åsmund Langstad til å jobbe overtid.

- Det er sterkt beklagelig. Jeg skulle ønske at dette var ugjort, sier administrerende direktør Arne Henrik Pettersen i Bravida Norge til avisa.