Døde i bilen - ble rundstjålet

Håkan Lindh (66) omkom i bilen sin i Uddevalla. Mennene som fant ham tok verdisakene før de slo alarm.

BILTUR: Håkon Lindh og hans datter Regina Lindh ute på en av sine mange bilturer. Foto: Privat
BILTUR: Håkon Lindh og hans datter Regina Lindh ute på en av sine mange bilturer. Foto: PrivatVis mer

Det var i august i fjor at Håkan Lindh ble funnet død i bilen sin utenfor en bensinstasjon ved E6 i Uddevalla. Han var på vei til kjæresten sin fra jobben som lastebilsjåfør. Da politiet fant han var flere verdisaker borte, deriblant mobiltelefonen, bankkort og en klokke.

En drapsetterforskning ble iverksatt og kort tid etter var en mann mistenkt for drap og tyveri. Like etter ble enda en mann pågrepet. Men seinere ble det klart at Lindh døde av en hjertefeil.

Regina Lindh, en av døtrene hans, forteller til Expressen at faren hadde blitt syk på våren.

- Han fortalte det ikke til oss barna, vi fikk vite det av kollegaene hans etter hendelsen. Han ville vel ikke gjøre oss urolige, sier hun til Expressen.

OVERSIKT: Politiets kart over strekningen bilen trillet etter at en av gjerningsmennene satte den i fri. Foto: Politet
OVERSIKT: Politiets kart over strekningen bilen trillet etter at en av gjerningsmennene satte den i fri. Foto: Politet Vis mer

Dømt for grovt tyveri

To middelaldrende menn er nå dømt i tingretten for grovt tyveri. Ifølge dommen skal den yngste av dem ha sett bilen til Lindh stå stille ved E6 da han var på besøk hos den eldre. Sammen gikk de ned til bilen der den yngste mannen skal ha satt seg inn i passasjersetet, for så å sette giret i fri og trille ned til bensinstasjonen.

I dommen kommer det også fram at de begge tok verdisakene til Lindh før en av dem ringte for å melde fra, uten å oppgi riktig navn. Det presise tidspunktet for Lindhs dødsfall er ikke fastslått.

- Jeg har alltid trodd at han var død da de gikk inn i bilen. Eller jeg vil tro det, det føles bedre og tro at han slapp å være en del av det som skjedde, forteller datteren.

Mannen i 40-åra er dømt til ett år og åtte måneders fengsel. Den litt eldre mannen er dømt til ti måneder fengsel.

En bisarr hendelse

På overvåkningsfilmen fra bensinstasjonen som ble vist i retten kan man se gjerningsmannen bevege seg i bilen. Caroline Lindh synes det er ubehagelig å se.

- Ingen vet akkurat når pappa døde. I den første rettsaken mente aktor at det var mulig å se at pappa beveget seg og at han skal ha blitt utsatt for en type vold. Nå ble ikke personen dømt for dette, noe jeg forstår ut ifra omstendighetene.

Hun forteller videre at både aktor og politiet har vært en god støtte i saken hun beskriver som bisarr. Politiet de har hatt mest kontakt med har selv sagt at det var en merkelig hendelse.

GJERNINGSMANNEN: På høyre side av bilen har overvåkningskameraet fanget opp en av gjerningsmennene. Foto: Politiet
GJERNINGSMANNEN: På høyre side av bilen har overvåkningskameraet fanget opp en av gjerningsmennene. Foto: Politiet Vis mer

Hun forteller at det fortsatt føles rart at faren er borte. Han var alltid så nærværende fra de var små. At noen skulle gjøre noe slikt i den tilstanden han befant seg i er ubehagelig, men søsknene har støttet hverandre og faren fikk en verdig begravelse.

Fulgt fars fotspor

Regina Lindh forteller at hun snakket med faren sin dagen før dødsfallet. De pleide å kjøre mye lastebil sammen. Hun har selv fulgt i fars fotspor og jobber med å kjøre søppelbil. Hun skulle egentlig sitte på med faren dagen han døde, men hun var i Gøteborg med en kompis.

GAMLEDAGER: Fra tida da Regina Lindh pleide å kjøre mye lastebil med pappa Håkon Lindh. Foto: Privat
GAMLEDAGER: Fra tida da Regina Lindh pleide å kjøre mye lastebil med pappa Håkon Lindh. Foto: Privat Vis mer

Dagen etter dødsfallet ringte kjæresten hans og spurte om Regina Lindh hadde hørt noe fra han. Hun prøvde å ringe, men fikk ikke svar. En annen søster dro til leiligheten, da hun kom fram ble hun møtt av to politimenn.

- Du gikk fra å se fram til neste uke da vi skulle møtes til å ikke se fram til noen ting. Det var tøft, sier hun til Expressen.