Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Døde i byen han var med på å redde

President Obama med hyllest til den drepte Libya-ambassadøren.

FORDØMMER: Både utenriksminister Hillary Clinton og president Barack Obama fordømmer på det sterkeste drapet på USAs ambassadør til Libya. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB
FORDØMMER: Både utenriksminister Hillary Clinton og president Barack Obama fordømmer på det sterkeste drapet på USAs ambassadør til Libya. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Med utenriksminister Hillary Clinton ved sin side, møtte president Barack Obama i dag pressen utenfor Det hvite hus. Han var tydelig preget av drapet på USAs ambassadør i Libya, Chris Stevens, og tre andre amerikanske diplomater i går kveld.

- Det er spesielt tragisk at Stevens døde i Benghazi fordi dette er byen han var med på å redde. Han jobbet utrettelig for å få det unge demokratiet til å fungere. Det er ingen tvil om at arven hans vil leve videre, sier Obama.

Stevens var sterkt engasjert da opprørere støttet av Nato veltet regimet til Kadhafi i fjor vår.

- Hver dag, verden over, jobber soldater og diplomater for amerikanske verdier og interesser. I dag står det amerikanske folk samlet. Vi fordømmer dette angrepet på det sterkeste, sier Obama.

Han understreket samtidig at dette angrepet ikke skal ødelegge båndene mellom USA og Libya.

- Denne meningsløse volden kan aldri rettferdiggjøres, men ingen terrorhandlinger vil endre karakteren til denne store nasjonen. Vi samarbeider med libyske myndigheter for å styrke sikkerheten og for å sørge for at gjerningsmennene blir funnet og stilt for retten, sier Obama.

Skrev pressemelding Allerede grytidlig i dag amerikansk tid ble Obama orientert om at USAs ambassadør til Libya, Chris Stevens, og tre andre amerikanske diplomater var blitt drept i et angrep i Benghazi. Kort tid seinere sendte han ut følgende skriftlige pressemelding:

«Jeg fordømmer på det sterkeste det uhørte angrepet på vår diplomatstasjon i Benghazi, som kostet fire amerikanere livet, inkludert ambassadør Chris Stevens. Akkurat nå er familiene til de avdøde i våre tanker og bønner. Våre diplomater er eksempler på Amerikas engasjement for friet, rettferdighet og samarbeid med nasjoner og folk verden rundt, og står i sterk kontrast til de som ubarmhjertlig tok deres liv.»

«Jeg har instruert min administrasjon til å iverksette alle mulige tiltak for å sikre vårt personell i Libya, og til å øke sikkerheten ved våre diplomatstasjoner verden rundt. Selv om USA avviser alle forsøk på å rakke ned på andre menneskers religion, må vi alle, utvetydig, stå imot den slags meningsløs vold som tok livet av disse tjenestemennene.»

«Chris var en modig og eksemplarisk representant for USA. Igjennom den libyske revolusjonen tjente han vårt land og det libyske folk uselvisk ved vår stasjon i Benghazi. Som ambassadør i Tripoli, har han støttet Libyas overgang til demokrati. »

«Hans arv vil leve videre overalt hvor mennesker strekker seg etter frihet og rettferdighet. Jeg er dypt takknemmelig for hans tjeneste i min administrasjon, og dypt såret over hans bortgang.»

«De modige amerikanere vi mistet representerer de ekstraordinære ofre våre folk gjør hver dag verden rundt. Mens vi nå står ved deres familiers side, la oss doble våre innsatser for å bringe deres arbeid videre.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media