Storbritannia:

Døde i ekstremvarmen - politiet advarer

Alfie McCraw (16) druknet da han skulle kjøle seg ned. Nå advarer britiske myndigheter.

DRUNKET: Alfie McCraw ble meldt savnet mandag 11. juli etter en dukkert i den kalde kanalen. Foto: Politiet i West Yorkshire
DRUNKET: Alfie McCraw ble meldt savnet mandag 11. juli etter en dukkert i den kalde kanalen. Foto: Politiet i West Yorkshire Vis mer
Publisert

Ekstremvarmen, på rødt og oransje farenivå, herjer i Sør-Europa og rammer spesielt Spania - som nå er i beredskap.

Hetebølgen fører med seg uvanlig høye temperaturer flere steder. I Storbritannia har meteorologer advart mot «sjelden ekstremvarme».

Britiske innbyggere blir bedt om å holde seg innendørs. Samtidig opplyses det om at hele befolkningen sannsynligvis vil oppleve negative helseeffekter som kan føre til alvorlig sykdom eller fare for liv.

Advarer mot bading

Mandag 11. juli døde 16 år gamle Alfie McCraws etter at han skulle kjøle seg ned i en kanal i West Yorkshire. Det opplyser politiet på egen Facebook-side.

Britiske myndigheter advarer nå mot å kjøle seg ned steder hvor man ikke er under tilsyn, skriver The Independent.

- Været skal bli enda varmere over helgen og inn i neste uke. Vi vil oppfordre folk til å ikke la seg friste til å kjøle seg ned i vann - med mindre det er et område som er beregnet for bading, sier Nick Smart fra West Yorkshire-politiet.

- Alle som plutselig dukker under i kaldt vann er utsatt for hyperventilering - noe som igjen kan føre til at kroppen får et anfall. Selv i sommermånedene kan vannet være veldig kaldt.

Ikke bad steder uten tilsyn

West Yorkshire brann- og redningstjeneste skal nå besøke skoler i området for å advare elever.

- Vårt råd er å ikke kjøle seg ned steder hvor man ikke er under tilsyn. I strøm, kaldt vann og skjulte farer kan selv den mest erfarne svømmer komme i vanskeligheter, sier Jimmy Fritt fra brann- og redningstjenesten.

På nettstedet GoFundMe har 16-åringens fetter, Zoe Jones, opprettet en innsamling for å kunne gi tenåringen den begravelsen han fortjener.

«Alfie var 16 år gammel og hadde nettopp fullført videregående. I september skulle han i hæren. Han hadde hele livet foran seg, men det ble avsluttet 11. juli på grunn av en tragisk ulykke», skriver Jones på nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer