Døde i fallskjerm-ulykke

En fallskjermhopper døde mandag da fallskjermen sviktet i Orlando, Florida i USA.

ULYKKE: En fallskjermhopper mistet livet ved Skydive DeLand i Orlando, Florida. Foto: DeLand Police Departement
ULYKKE: En fallskjermhopper mistet livet ved Skydive DeLand i Orlando, Florida. Foto: DeLand Police Departement Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NBC News deler den tragiske nyheten mandag morgen norsk tid. Det amerikanske fjernsynsselskapet skriver at hendelsen ble meldt om like før klokka 12, og at det var en feil på fallskjermen som forårsaket hendelsen.

En talsperson for Skydive DeLand, en lokal fallskjermklubb i Orlando, Florida, sier til Daytona Beach News-Journal at hendelsen skjedde på deres område.

ULYKKE: I 2006 var «Forræder»-aktuelle Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Hendelsen skjedde rundt 11.45 mandag formiddag lokal tid. Politiet hadde da ingen informasjon om den avdøde fallskjermhopperen.

Det er heller ikke kommet noe informasjon om hvordan fallskjermen skal ha sviktet.

Tallet på dødelige fallskjermulykker i USA har ikke vært så lavt nå siden 2018. I fjor døde ti personer etter fallskjermhopping. Det er en dødelighet på 0,2 dødsfall per 100 000 hopp, ifølge det amerikanske fallskjermforbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer