Døde i fengsel

Den makedonske journalisten var mistenkt for mord på fire kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den makedonske journalisten mistenkt for flere mord, som blant andre Dagbladet.no skrev om i går, er funnet død i fengsel. Politiet etterforsker saken, de mistenker selvmord. To andre innsatte skal ha delt celle med mannen.

Vlado Taneski (56) var siktet for å ha drept to kvinner. Han var også under etterforskning for drap på en tredje kvinne, og forsvinningen til en fjerde. Kvinnene var alle eldre, de hadde blitt seksuelt misbrukt og drept.

Teneski dekket selv disse mordsakene for avisa si Utrinski Vesnik. Kvinnenes slektninger har fortalt at han kom hjem til dem for å snakke med dem etter dødsfallene.

Mannen ble fengslet fredag i hjembyen Kicevo, 12 mil sørvest for hovedstaden Skopje. Avisartiklene hans vekket mistanke. De inneholdt detaljer fra drapene som politiet ikke hadde gått ut med.

I avisredaksjonen der 56-åringen arbeidet var de fleste svært overrasket etter avsløringen. Avisa er den nest største riksavisen i landet og startet opp etter Jugoslavias fall i 1999.

- Vi er alle i sjokk. Jeg kjenner ham som en usedvanlig stille mann, og ville aldri ha trodd at han var kapabel til å gjøre noe som dette, sa redaktøren til nyhetsbyrået AP

<B>FUNNET DØD I FENGSELET:</B> Politiet i Makedonia etterforsker saken etter at journalist Vlado Taneski (56) ble funnet død i fengselet i dag.