Døde i helikopterstyrt

Mexicos justisminister Ramon Martin Huerta, landets politisjef for forebyggende arbeid Tomas Valencia, fire andre passasjerer og et mannskap på to omkom da helikopteret deres styrtet i fjellene vest for Mexicos hovedstad onsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikopteret hadde akkurat tatt av fra et militært område i Mexico City og var på vei mot et arrangement i høysikkerhetsfengselet La Palma da helikopteret havnet i et område med tett tåke og skyer.

- De døde alle i tjenesten, uttalte president Vicente Fox i en tv-tale onsdag kveld.

Ifølge AP sprakk presidentens stemme da han uttalte:

- De er helter (...) Jeg har ikke bare mistet en medarbeider, men en nær venn, Ramon.

Presidenten fortalte ingenting om hvorfor helikopteret hadde styrtet i fjellene, et område med mye skog omkring 30 kilometer utenfor Mexico City.

Men en pilot som fulgte etter i et annet helikopter har fortalt lokale medier at ministerens helikopter forsvant inn i en tett sky og forsvant ut av syne.

Dopnettverk fra fengselet

- De satt livet på spill for å lede nasjonens kamp mot kriminelle og organisert kriminalitet. De er helter, sa presidenten.

Det utbrente helikoptervraket ble funnet av letepersonell etter en flere timer lang leteaksjon.

Bare timer etter at helikopteret ble meldt savnet, begynte mexikanske medier å spekulere i om narkotikasmugler kunne ha noe med forsvinningen å gjøre. Fengselet justisministeren skulle besøke, ble tidligere i år sperret av etter at etterforskere fant beviser for at to narkotikabaroner drev sitt forretningsnettverk fra bak murene.

DØD: Mexicos justisminister omkom i en tragisk helikopterstyrt onsdag kveld.