Hyttebrannen i Nordland

Døde i hyttebrannen

Frigir navnet på de omkomne etter hyttebrannen.

OMKOMMET: Hedda Madell Bang Winther (10), Gustav Rane Krogh Hovde (12), Henning Christian Bang Johansen (15) og Mogens Pareli Krogh Hovde (15) er blant de fem omkomne etter hyttebrannen i Risøyhamn, Andøy kommune natt til lørdag. Foto: Privat
OMKOMMET: Hedda Madell Bang Winther (10), Gustav Rane Krogh Hovde (12), Henning Christian Bang Johansen (15) og Mogens Pareli Krogh Hovde (15) er blant de fem omkomne etter hyttebrannen i Risøyhamn, Andøy kommune natt til lørdag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag brant ei hytte til grunnen i Risøyhamn, Andøy kommune i Vesterålen i Nordland. Bare én person av i alt seks lyktes i å redde seg ut.

Søndag ble det klart at fem personer var omkommet.

Mandag frigir politiet navnene på de omkomne etter hyttebrannen i Nordland. De omkomne er:

  • Luise Marie Bang (40 år)
  • Henning Christian Bang Johansen (15 år)
Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer
  • Hedda Madell Bang Winther (10 år)
Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Gustav Rane Krogh Hovde (12 år)

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Mogens Pareli Krogh Hovde (15 år)

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Utrolig sterkt inntrykk

Navn og bilder frigis i samråd med de pårørende, opplyser politiinspektør Per Erik Hagen til Dagbladet, som sier bildene gjør ekstra inntrykk.

- Det er klart at en så stor sak, med et så stort omfang og fire barn involvert, gjør det det gir et utrolig sterkt inntrykk, og jeg vil uttrykke den største medfølelse med de pårørende og de som er etterlatt, sier Hagen.

Flere av de avdøde har samme etternavn - og Hagen bekrefter at flere av dem tilhører samme familie.

- Det som kan sies er at han som overlevde er far til to av de avdøde barna, og at avdøde Luise Marie Bang er mor til de to andre avdøde barna, sier Hagen.

TRAGEDIE: Natt til lørdag 16. januar brant ei hytte til grunnen i Risøyhamn i Andøy kommune i Nordland. Fem personer omkom i brannen, og fire var under 16 år. Reporter: Gunnar Hultgreen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Han forteller at det lørdag ble satt ned et kriseteam til å følge opp pårørende, og at det også er egne personer hos politiet tilgjengelige for de etterlatte.

I dag jobber Kripos på stedet.

- Nå pågår en åstedsundersøkelse parallelt med etterforskningsskritt i saken, sier politiinspektøren.

- Skremmende

Det var søndag kveld at fem personer ble bekreftet omkommet etter hyttebrannen.

- Det er med tungt hjerte vi nå konstaterer at denne brannen har krevd fem menneskeliv. Politiet er lettet over at vi har klart finne de som var savnet, men dette er en tung dag for de berrte og lokalsamfunnet, skrev politiet i en pressemelding 18.30 søndag.

- Det var en veldig skremmende opplevelse. Så sterk sorg og fortvilelse setter store spor, sa kommunelege Astrid Bertinussen Holm (54) til Dagbladet søndag.

Holms foreldre Per (81) og Randi (74) var hjemme natt til lørdag, da en mann som hadde reddet seg ut fra ei brennende hytte søkte hjelp i huset deres, som var det nærmeste hvor det var lys.

Hun fortalte at de hjalp ham med pledd og varme klær.

- De tok ham inn i huset, fikk på ham klær og tullet ham inn i ulltepper, og satt sammen med ham og trøstet ham, og de kontaktet nødetatene, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer