Døde i januar, funnet i fryseren i juni

Men ingen påtale mot Løten-kvinnens datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Den 99 år gamle kvinnen som ble funnet i en fryseboks i sitt eget hjem sist fredag, antas å ha vært  død siden 19. januar, sier politiadvokat Thorbjørn Klundseter i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet mener det ikke har skjedd noe kriminelt i saken, og det blir derfor ingen videre etterforskning.

Hamar-politiet fikk torsdag obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt ved Rikshospitalet. Det er i følge denne grunn til å anta at kvinnen har blitt plassert i fryseren rett etter dødsfallet.

Måtte bryte seg inn

Mattilsynet brøt seg med politiets hjelp sist fredag inn i huset på Ådalsbruk i Løten i Hedmark.

Naboer hadde da flere ganger varslet kommunen om de spesielle forholdene i hjemmet, der en datter i begynnelsen av 60-årene i mange år har bodd sammen med sin mor. Hun nektet å slippe fremmede inn.

Det var over 50 katter i huset, og de ble holdt innesperret. De var imidlertid i godt hold, da datteren skal ha brukt betydelig summer på kattefor.

- Dette handler om veldig spesielle forhold, men som vi av personvernhensyn ikke kan kommentere ytterligere, sier Klundseter.

Kommunens hjelpeapparatet har flere ganger de siste årene fått bekymringsmeldinger fra naboer, knyttet både til den gamle,og til dyrevernet.

Helse- og omsorgstjenesten forsøkte å inngå en avtale om hjelp til moren, men dette ble avvist av datteren, som hevet at hun greide å ta seg  av moren selv.

Trygdeetaten, NAV, fikk ikke varsel om at Løten-kvinnen var død. De månedlige pensjonsutbetalingene fortsatte.

Hvorvidt det blir reist påtale for trygdesvindel i denne saken  er uklart.

- Det er ikke opp til oss, men til NAV å avgjøre, sier Klundseter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer