Døde i klatreulykke i Snillfjord

Mann (30) datt ned fjellskrent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En 30 år gammel mann døde trolig momentant da han falt ned en fjellskrent i Snillfjord i Sør-Trøndelag tirsdag ettermiddag.

Ved 15.15-tiden fikk Hovedredningssentralen melding om at en klatrer hadde falt ned en fjellskrent ved fossen Midgarden, mellom Krokstadøra og Åstfjorden i Snillfjord kommune.

- To klatrere hadde klatret til topps i den islagte fossen og hadde snudd for å klatre ned igjen da en av dem, en mann født i 1979, falt ned, sier operasjonsleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den omkomne 30-åringen var fra Gjølme i Sør-Trøndelag.

Falt 100 meter

I underkant av en halvtime senere hadde klatrekameraten hans, en 23-årig mann, tatt seg ned til 30-åringen. Det ulendte terrenget gjorde det vanskelig for redningsmannskapene å komme seg fram til stedet hvor mannen lå.

- Klatrekameraten meldte om store skader og at mannen var livløs. Han ble bekreftet død klokken 16.34, men døde trolig momentant i fallet, sier Jacobsen.

Politiet anslår fallet på rundt 100 meter fra toppen av Brattjuvet, hvor fossen Midgarden renner. Området rundt Melvasslia er ifølge Adressa.no et kjent mål for isklatrere. Området tiltrekker seg også basehoppere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer