Døde i lynnedslag: - Sterke reaksjoner

Venner av Benedicte (18) og Victoria (12) trøstet hverandre i Ris kirke i kveld. - Jeg husker best deres åpenhet og glade måte å være på, sier sogneprest Jan-Erik Heffermehl. Han forteller at mange i lokalmiljøet har det vondt.

STORT SAVN: Sokneprest Jan-Erik Heffermehl om dagens åpne kirke i forbindelse med lyn-tragedien i Møre og Romsdal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lange klemmer. Orgelmusikk. Venner som gråter stille og holder rundt hverandre, i et kirkerom fylt av tente lys.

Slik var det i Ris kirke i kveld, etter at to jenter fra lokalmiljøet, henholdsvis 18 og 12 år gamle Benedicte og Victoria Myrseth, døde av et lynnedslag på fjellet Melshornet på Hareid i går.

- I lokalmiljøet, i det vi kjenner til av reaksjoner, så har det vært ganske sterke reaksjoner, forteller sogneprest Jan-Erik Heffermehl til Dagbladet utenfor kirka.

Han beskriver kontrasten mellom det som skulle ha vært en lykkelig ferietur med familien, og det som ble den harde virkeligheten. At dette preger nærmiljøet, var tydelig i og rundt kirka mandag kveld.

- Derfor har vi fått spørsmål om vi kunne holde kirken åpen i kveld, hvor man kunne møtes, tenne lys, være stille, sier han.

Sognepresten forteller at de to avdøde jentene var aktive i sportsmiljøet i Heming.

- Her i kirken hadde vi kontakt med dem gjennom konfirmasjonstiden, forteller han.

- Jeg husker dem som to våkne, veldig oppvakte, fabelaktig flotte jenter, sier han, og legger til:- Savnet etter dem kommer til å bli veldig stort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer