Døde i motorsykkelulykke: - Uvirkelig

Et halvt år etter at de flyttet til Karibia fikk Linda Ville Ruud sin nybakte ektemann, Røverradion-profil Thore Eroth Myrmilliom, brått revet vekk etter en motorsykkelulykke.

DØDE: Røverradion-profil Thore Eroth Myrmilliom omkom i en motorsykkelulykke på Den dominikanske republikk. Her med kona Linda Ville Ruud. Foto: Privat
DØDE: Røverradion-profil Thore Eroth Myrmilliom omkom i en motorsykkelulykke på Den dominikanske republikk. Her med kona Linda Ville Ruud. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har hatt det så jævlig bra, og så skjer dette, sier Linda Ville Ruud (47) til Dagbladet.

Det har gått tre uker siden hun mistet sin ektemann, Røverradion-profil Thore Eroth Myrmillom (37), etter en motorsykkelulykke i Karibia.

Det har vært vanskelig. «Faen så vanskelig». Likevel takler hun det bedre enn hun trodde hun skulle.

47-åringen, som først uttalte seg til Smaalenene, prøver å tenke på det positive de hadde sammen, og jobber med å skaffe penger nok til å sende mannens aske til Norge, slik at hans familie har ei grav å gå til.

- Den ene halvdelen av asken skal begraves hjemme. Den andre halvdelen skal jeg spre her, på stranda der vi giftet oss.

Kom til ulykkesstedet

Paret hadde vært sammen et års tid da de reiste til Den dominikanske republikk i januar. Måneden etter giftet de seg. De skulle egentlig på en lang ferie, komme seg bort fra rusen, men endte opp med å forelske seg i stedet, og bestemte seg for å bli.

De hadde akkurat kommet seg på plass i en ny leilighet da ulykken skal ha skjedd, fredag 5. august.

Han skal ha dratt for å hjelpe noen venner, mens hun ordnet ting hjemme.

- Etter hvert fikk jeg en talemelding om at de skulle spise pizza, så jeg ba han om å ta med litt pizza til meg og. Det skulle han, sier Ruud.

Men hjemkomsten og pizzaen drøyet og drøyet og drøyet.

ULYKKE: Linda Ville Ruud og Thore Eroth Myrmillom var venner i flere år før de fant kjærligheten. Foto: Privat
ULYKKE: Linda Ville Ruud og Thore Eroth Myrmillom var venner i flere år før de fant kjærligheten. Foto: Privat Vis mer

Hun forteller at hun snakket med svigermor på telefon da et vennepar kom på døra og fortalte at hun måtte bli med dem. Ektemannen hadde vært utsatt for en ulykke.

- Jeg var egentlig helt rolig - tok meg en røyk før vi dro av gårde. Jeg slo meg til ro med at det ikke kunne være så alvorlig.

Ifølge Ruud skal han da ha vært død i flere timer.

Det fikk hun ikke selv vite, før hun ankom ulykkesstedet. Omkranset av «halve bygda» og et stort politi- og ambulanseoppbud, lå et hvitt laken.

- Jeg gikk bort og løftet på lakenet, og der lå Thore, med pizzaen ved siden av seg.

Tar med halve asken hjem

Årsaken til ulykken er ikke fastslått.

Ruud forteller at veien han ble funnet på har to store hull. Hun tror at han kan ha kjørt i ett av disse og mistet kontrollen på sykkelen.

- Det finnes egentlig ikke ord for dette. Det er så uvirkelig, sier hun.

Når Dagbladet snakker med henne, skulle paret egentlig feiret et halvt års bryllupsdag og hans 38-årsdag. I stedet venter hun på melding fra begravelsesbyrået om at asken hans er klar til henting.

Så må hun frakte den hjem til Norge.

- Jeg har vært nykter i sju måneder, derfor er jeg redd for å reise hjem. Jeg vil ikke risikere tilbakefall. Det er lett å rømme til rusen når sorgen blir for stor, sier hun.

Det er likevel betryggende å vite at venner og familie står klare til å ivareta henne, mens hun er hjemom.

- Jeg vil ikke utsette meg for det en gang til. Jeg må leve videre og fullføre planene vi hadde sammen; gi ut musikken hans, kjøpe et hus... For en gangs skyld har jeg fått et «mission» i livet.

- Helt spesiell

Det var Røverradion som bekreftet at kollegaen hadde mistet livet i en post på sin Facebook-side i forrige uke.

- Thore var en helt spesiell type som jeg var veldig glad i. Det viktige nå er å få han hjem, så familie, kollegaer og venner kan ta farvel, skriver Mina Hadjian, administrerende direktør for Røverradion, til Dagbladet i en SMS.

Hadjian henviser videre til teksten fengselsradioen skrev i anledning dødsfallet.

«Han var en unik fyr, uredd, full av kjærlighet og han hadde en egen tro på mennesker. Poster som disse er de vanskeligste å skrive, og man føler at ordene ikke strekker til. Spesielt rart er det når det er snakk om Thore, som alltid klarte å finne de rette ordene. Vi vil aldri glemme Thore for det fantastiske medmennesket han var og den gode innsatsen han gjorde i RøverRadion. Thore var et talent med ord, en musikkguru og en uredd programleder», står det blant annet i innlegget på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer