Døde i redningsaksjon: - En superhelt

Jacob Opheim (37) hoppet i sjøen for å redde et barn fra å drukne, men mistet selv livet.

DØDE: Jacob Opheim mistet livet etter å ha reddet en gutt fra å drukne. Bilde publiseres i samråd med familien. Foto: Privat
DØDE: Jacob Opheim mistet livet etter å ha reddet en gutt fra å drukne. Bilde publiseres i samråd med familien. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag falt en åtte år gammel gutt i vannet fra en molo på Karmøy i Rogaland.

Jacob Opheim (37) befant seg i nærheten og hoppet i vannet for å hjelpe gutten opp på land.

- Gutten ble reddet, men mannen var bevisstløs da han ble hentet opp på land. Han ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, men ble i går kveld bekreftet død, skrev Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

De pårørende er varslet og navnet frigis i samråd med dem.

- Superhelt

37-åringen skal ha vært på tur sammen med kona si da han fikk øye på barnet i sjøen.

I et innlegg på Facebook - som Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi - hyller hun nå sin avdøde ektemann.

«Jacob sprang ut på moloen for å redde en gutt som hadde havnet i sjøen. Jacob nølte ikke med å hoppe etter gutten», heter det i innlegget.

Kona fortsetter:

«Han ofret livet sitt for å redde en unge. Han er en superhelt».

STORE RESSURSER: Det ble satt inn store ressurser i redningsaksjonen på Karmøy søndag ettermiddag.Foto: Bjørn Inge Vårvik / SkudenesNytt / NTB
STORE RESSURSER: Det ble satt inn store ressurser i redningsaksjonen på Karmøy søndag ettermiddag.Foto: Bjørn Inge Vårvik / SkudenesNytt / NTB Vis mer

Reddet av surfere

Det er foreløpig uklart hvordan gutten havnet i vannet, men to gutter som lekte på moloen sammen med åtteåringen fikk varslet forbipasserende om hendelsen.

Totalt skal fem personer ha bidratt i redningsaksjonen, inkludert flere surfere som var i området. Surferne fraktet både gutten og Opheim til land.

- Vi hørte noen barn som ropte ute på moloen og skjønte at noe hadde skjedd. Vi padlet bort og fikk tak i de to, et barn og en voksen person, sier en av surferne til Haugesunds Avis.

Det ble etter hvert også satt inn store ressurser i redningsaksjonen, der både redningshelikopter fra Sola, Luftambulansen, helsepersonell, brannvesen, politi, Redningsskøyta og Røde Kors deltok.

Surferen sier til avisa at de har blitt godt ivaretatt etter den dramatiske hendelsen.

- Det gjør sterkt inntrykk dette, og er ikke noe kjekt. Jeg tror ikke det har gått helt opp for oss ennå hva vi har vært med på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer