RYKKET UT: Politi og ambulanse rykket ut, men for å nå åstedet må man kjører rundt 30 minutter på snøscooter. Foto: Åmliavisa
RYKKET UT: Politi og ambulanse rykket ut, men for å nå åstedet må man kjører rundt 30 minutter på snøscooter. Foto: ÅmliavisaVis mer

Døde i snøscooterulykke

En død og en skadet i Åmli i Aust-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er død og en annen person er lettere skadd etter snøscooter-ulykke på Reismyrfjellet i Åmli i Agder. I følge lensmann Odd Arild Bjørnbakk er det en 18 år gammel mann som døde.

Mannen ble bekreftet omkommet på stedet, forteller operasjonsleder Geir Andersen i Agder-politiet til Dagbladet.

- Luftambulansen er fremdeles på stedet, men selv etter iherdige gjenopplivningsforsøk sto ikke livet til å redde, sier Andersen.

Hendelsesforløpet er for politiet ukjent. Det de vet er at den omkomne og den skade personen var en del av et større følge på omtrent ti stykker.

Disse får nå tilbud om krisehjelp og skal ha vært vitne til ulykken.

- Det er uvisst om de som var involvert i ulykken har krasjet i hverandre, eller satt på samme snøscooter. Vi sliter med sambandet og telefonkontakten så vi vet foreløpig veldig lite, sier Andersen.

Ulykkesstedet er vanskelig å komme seg til, og ligger en 30-minutters snøscooter-tur unna nærmeste bilvei, ifølge operasjonslederen.