Droneangrep i Kabul

Døde i vente på evakuering

Søndag ettermiddag utførte USA et droneangrep i nærheten av Kabuls flyplass. Flere barn ble drept.

DRONEANGREP: Ti sivile mistet livet under USAs droneangrep søndag. Blant offrene var seks barn. Den yngste var ei to år gammel jente. Foto: Privat / BBC
DRONEANGREP: Ti sivile mistet livet under USAs droneangrep søndag. Blant offrene var seks barn. Den yngste var ei to år gammel jente. Foto: Privat / BBC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag ettermiddag meldte Pentagon om et droneangrep i nærheten av flyplassen i Kabul, utført av det amerikanske militæret.

Amerikanerne har gått ut og sagt at angrepet var rettet mot et kjøretøy med minst én person, tilknyttet den afghanske IS-gruppen. Målet skal ha vært å uskadeliggjøre en selvmordsbomber på vei til flyplassen. Pentagon hevdet at angrepet var vellykket og uten sivile dødsofre.

BBC har derimot snakket med en sivil familie som forteller at angrepet tok livet av ti slektninger, deriblant seks barn.

Saken er nå under etterforskning hos amerikanske myndigheter.

Ventet på evakuering

Det eldste barnet som døde i angrepet var 12 år gamle Farzad. Det yngste offeret var to år gamle Sumaya.

- Det var et brutalt angrep som skjedde på bakgrunn av feilinformasjon, forteller Ramin Yousufi, som er i slekt med ofrene, til BBC.

- Hvorfor har de drept familien vår? Barna våre? De er så utbrent at vi ikke kan identifisere kroppene eller ansiktene deres, legger han til.

Faren til den to år gamle jenta, Emal Ahmadi, forteller til BBC at han og flere andre familier hadde søkt om evakuering til USA, og ventet på en telefon om at de kunne dra mot flyplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer