Døde på 16-årsdagen da han løp til bussen

På denne steinharde grusveien falt Andreas Finnanger og omkom.

BLE 16 ÅR: Andreas Finnanger døde på 16-årsdagen, da han var på vei til skolebussen. Foto: Ole-Morten Johansen/Dagbladet
BLE 16 ÅR: Andreas Finnanger døde på 16-årsdagen, da han var på vei til skolebussen. Foto: Ole-Morten Johansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FINNANGER (Dagbladet):  Litt før klokka 08.00 i dag morges løp Andreas Finnanger av gårde til bussen på sin egen 16-åsdag. Gårdsveien ned til busstoppet er 120 meter, men Andreas kom bare 30 meter før han falt og omkom.

Like etter ble han funnet liggende midt i veien av sin lillebror og stemor.

Venter på obduksjon Politiet avventer obduksjonsrapporten før de kan fastslå dødsårsaken. Den er ventet å foreligge over helga. Foreløpig tyder alt på at Andreas skled på isen og falt i bakken.

Da Dagbladet var på stedet i kveld var grusveien steinhard og med markerte, dype traktorspor. I grøftekanten ved siden av var det tent to lys samt et bilde med påskriften «hvil i fred». Familie og venner var samlet for å støtte hverandre i sorgen.

Andreas Finnanger var fra plassen Finnanger som ligger på Otterøya, 35 kilometer fra Namsos hvor han gikk i 10. klasse på Høknes Ungdomsskole. Det var dit 16-åringen skulle da ulykken inntraff.

Hadde mange venner - Jeg fikk beskjed halvannen times tid etter at det hadde skjedd. Straks samlet jeg hele lærestaben og informerte, før de tok det videre til klassene, sier rektor ved Høknes Ungdomsskole, Øyvind Brandsås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer