Døde på 16-årsdagen da han løp til bussen

På denne steinharde grusveien falt Andreas Finnanger og omkom.

BLE 16 ÅR: Andreas Finnanger døde på 16-årsdagen, da han var på vei til skolebussen. Foto: Ole-Morten Johansen/Dagbladet
BLE 16 ÅR: Andreas Finnanger døde på 16-årsdagen, da han var på vei til skolebussen. Foto: Ole-Morten Johansen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FINNANGER (Dagbladet):  Litt før klokka 08.00 i dag morges løp Andreas Finnanger av gårde til bussen på sin egen 16-åsdag. Gårdsveien ned til busstoppet er 120 meter, men Andreas kom bare 30 meter før han falt og omkom.

Like etter ble han funnet liggende midt i veien av sin lillebror og stemor.

Venter på obduksjon Politiet avventer obduksjonsrapporten før de kan fastslå dødsårsaken. Den er ventet å foreligge over helga. Foreløpig tyder alt på at Andreas skled på isen og falt i bakken.

Da Dagbladet var på stedet i kveld var grusveien steinhard og med markerte, dype traktorspor. I grøftekanten ved siden av var det tent to lys samt et bilde med påskriften «hvil i fred». Familie og venner var samlet for å støtte hverandre i sorgen.

Andreas Finnanger var fra plassen Finnanger som ligger på Otterøya, 35 kilometer fra Namsos hvor han gikk i 10. klasse på Høknes Ungdomsskole. Det var dit 16-åringen skulle da ulykken inntraff.

Hadde mange venner - Jeg fikk beskjed halvannen times tid etter at det hadde skjedd. Straks samlet jeg hele lærestaben og informerte, før de tok det videre til klassene, sier rektor ved Høknes Ungdomsskole, Øyvind Brandsås.

Rektoren har bare godord  å fortelle om sin elev.

- En veldig hyggelig gutt, som var godt likt og hadde mange venner. Utrolig tragisk at noe slik kan skje. Dette er en svært tung dag for oss alle sammen, sier Brandsås.

Minnestund søndag Spesielt var han opptatt av å ta skikkelig vare på de tre klassene skolen har på 10. trinn, samme trinn som Andreas Finnanger gikk på.

- Vi har selvsagt tatt oss ekstra godt av disse, og det har blitt minimalt med vanlig skole etter det som skjedde. Vi har hatt besøk av kriseteam fra kommunen, og brukt tiden på ettertanke og samtaler, sier Øyvind Brandsås.

På Facebook ble det raskt opprettet minnegrupper etter ulykken, og søndag er det planlagt en større minnestund for alle medelevene til den omkomne. Over 250 venner og bekjente av 16-åringen har sagt at de skal delta på minnestunden.

- Vi åpner skolen for minnestund klokka 17.00. Det er viktig at vi står sammen og støtter hverandre, sier rektor Brandsås.

- UTROLIG TRAGISK: Øyvind Brandsås, rektor på skolen Andreas gikk på, informerte lærere og elver om det tragiske dødsfallet. Familie og venner var i kveld samlet i sorgen. Foto: Ole-Morten Johansen/Dagbladet
- UTROLIG TRAGISK: Øyvind Brandsås, rektor på skolen Andreas gikk på, informerte lærere og elver om det tragiske dødsfallet. Familie og venner var i kveld samlet i sorgen. Foto: Ole-Morten Johansen/Dagbladet Vis mer