Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde på aketur

Kvinne (44) traff stein i bunnen av alpinanlegg under privat arrangement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 44 gammel kvinne omkom i går kveld etter en akeulykke ved alpinanlegget Stavtjørn ved 21.30-tiden lørdag. Kvinnen traff en stein nederst i bakken, og pådro seg livstruende skader.

- Det ble forsøkt gjenopplivning da luftambulansen landet på stedet, men det lyktes ikke, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

Klokka 22.14 ble kvinnen erklært død.

Ansatte Kvinnen var ansatt ved anlegget. Mellom åtte og ti personer, blant dem andre ansatte ved alpinanlegget, bestemte seg for å ta en aketur etter stengetid i går.

- De bor i en bobil rett i nærheten. Det var hadde vært fint vær hele dagen, og derfor hadde de lyst til å ake. Det er ofte at ansatte gjør det etter å ha vært på arbeid, sier styreleder Skjalg Espedal ved Stavtjørn Alpin til Dagbladet.

De ansatte akte på såkalte polstringsmatter, som brukes til å sikre mastene i bakken. Espedal sier det har regnet hele uka, og at det hadde lagt seg snø oppå isen.

- Det gjorde nok at det gikk fortere enn de hadde regnet med, sier Espedal.

- Vi er i sjokk 44-åringen jobbet ved skiutleiedelen i anlegget.

- Vi er i sjokk alle sammen. Det er fortsatt uvirkelig. Vi tenker på mannen som også var her, sier Espedal.

Skianlegget holder søndag stengt etter den tragiska ulykka. Det var den 44 år gamle Lill Jane Vassbøl Slettebø fra Vikeså i Bjerkreim kommune som omkom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media