Døde på cella - politiet henla saken

Riksadvokaten vil ikke at det skal reises tiltale mot en polititjenestemann ved Hamar politistasjon etter at en 28 år gammel mann døde i byens drukkenskapsarrest i fjor vår. Det særskilte etterforskningsorganet (SEFO) er dypt uenig i henleggelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEFO mener politiet sviktet i tilsynet med arrestanten og at det ble utvist uforstand i tjenesten etter at 28-åringen ble innbrakt for beruselse i nærheten av sitt bosted i Hamar. Mannen fikk ikke nødvendig legehjelp, og ble funnet død i cella klokka 07.30 en aprilmorgen i fjor.

Etterforskningsorganet har en klar oppfatning av at en av tjenestemennene som var på vakt bevisst førte vaktjournalen uriktig, melder Hamar Arbeiderblad. Politiet hevder på sin side at instruksen ble fulgt og at 28-åringen fikk tilsyn hver halvtime.

Både SEFO og den avdødes pårørende brakte saken inn for Riksadvokaten etter at statsadvokat Ole Bjarne Hagen henla den ut fra bevisets stilling i mars i år. Men Riksadvokaten er enig med statsadvokaten, og mener at en henleggelse er korrekt i strafferettslig sammenheng.

Lederen i SEFO, sorenskriver Knut Sandvik i Lillehammer, sier at etterforskningsorganet er uenig i avgjørelsen. Men etter at Riksadvokaten har sagt sitt, er det ingen mulighet til å gå videre med saken.

(NTB)