Døde på flukt fra «Rita»

24 personer omkom da bussen tok fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En buss som evakuerte eldre og syke tok fyr på motorveien ved Wilmer, nær Dallas, skriver nyhetsbyrået AP. Ifølge brannvesenet var de eldre på vei fra Bellair da bussen tok fyr.

- Vi tror det kommer til å bli nær 20 omkomne, sier en talsmann for sheriffen i Dallas County, Don Peritz.

Ifølge KHOU-TV eksploderte oksygenflasker som de eldre hadde meg seg på bussen da den begynte å brenne. Årsaken til brannen skal være overopphetede bremser.

25 av passasjerene skal være skadet i ulykken.

- Føreren overlevde ulykken, og så vidt jeg forstår gikk han flere ganger inn i bussen for å prøve å redde folk, sier Peritz.

Brannen skal ha vært så eksplosiv at hele bussen var omsluttet av flammer. Motorveien var allerede sterkt trafikkert av andre som var på flukt fra orkanen, og ifølge KHOU-TV ble køene opp til 3 mil lange.

Et vitne forteller til tv-stasjonen WFAA at han så bussen eksplodere, og at han hjalp personer som var i ferd med å flykte ut vinduene på bussen med å rømme.

De eldre passasjerene klarte aldri å komme seg ut av bussen da den eksploderte. Ifølge Dallas News skal det ha vært 43 mennesker om bord.

UTBRENT: Bussen med over 40 eldre mennesker var på vei bort fra «Rita» da den begynte å brenne. Den eksplosjonsartede brannen tok livet av minst 24 mennesker. Foto: SCANPIX
UTBRENT: Bussen med over 40 eldre mennesker var på vei bort fra «Rita» da den begynte å brenne. Den eksplosjonsartede brannen tok livet av minst 24 mennesker. Foto: SCANPIX Vis mer


Dagbladet.no kommer med mer.

<B>KØ FRA HOUSTON:</B> Motorveiene i Dallas er stappfulle av biler som er på vei bort fra «Rita». Det var i en slik kø at bussen med over 40 eldre mennesker tok fyr.