Døde på flytur - stuet bort

Erling Selmer Larsen ble etterlyst av familien da han ikke kom hjem fra ferie. Ingen fortalte familien at Larsen døde på flyet og ble stuet bort på likhus i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Selmer Larsen tilbrakte juleferien sin i Thailand. Rett før jul kontaktet han familien sin hjemme i Norge og oppga dato og tidspunkt for når han skulle lande. 26.desember sjekket han ut av hotellet i Thailand og satte seg på Aeroflots fly til Moskva. Men Selmer Larsen kom aldri hjem til Norge, og 30.desember ble ålesunderen meldt savnet av familien. Politi i Norge, Thailand og Russland har deltatt i etterforskningen.

Nå viser det seg at nordmannen fikk et illebefinnende og døde på flyet fra Thailand til Moskva. Men til tross for at Selmer Larsen hadde både norsk pass og flybillett hjem til Norge, var det ingen ansvarlige som tenkte på å varsle fra om dødsfallet. Verken familien eller ambassaden ble kontaktet.

Først etter tolv dager kom liket til rette. Ifølge VG var det familien selv som løste mysteriet. De fikk tak i passasjerlista fra flyet til Moskva og ringte til andre norske passasjerer for å få informasjon. En kvinne fortalte da at en passasjer døde på flyturen.

Aeroflot benektet overfor familien at noen hadde dødd på flighten mellom Thailand og Moskva. Selskapet har heller ingen forklaring på hvorfor den døde bare ble stuet bort. Overfor NRK beklager talsmannen for selskapet, Jurij Vostrikov, det som har skjedd.

- Vi er lei for det, sier han.