Døde på vei til nachspiel

KRISTIANSAND (Dagbladet): En 32-åring fra Kristiansand omkom da båten han var passasjer i braste inn i en holme natt til lørdag. Heftig båtfart og stor party-stemning på sjøen førte til ytterligere to ulykker på Sørlandet i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken på Byfjorden i Kristiansand skjedde ved 03.30-tida natt til lørdag. De sju - tre kvinner og fire menn i 30- 45-årsalderen - hadde truffet hverandre på restaurant. Ingen om bord kjente alle de andre fra før, men alle kjente en eller flere av de andre.

Lystig lag

- De var et lystig lag i godt humør, på vei til nachspiel. De hadde drukket, men etter hva de selv hevder ikke store mengder alkohol, forteller politiførstebetjent Arild Sørensen ved Sentrum politistasjon i Kristiansand.

Den omkomne satt foran på dekket da den 23 fots Draco-båten med omkring 150 hester braket mot holmen Lille Timlingen. Han ble funnet på 11 meters dyp lørdag morgen.

De seks andre satt nede i båten da det smalt. Båten sank raskt. En passasjer ringte nødnummeret med mobiltelefon, og de seks ble berget av losbåten etter 15- 20 minutter. Bare én brukte redningsvest. Først da de kom om bord i losbåten og holdt opptelling, ble de andre klar over at 32-åringen manglet.

Flere ulykker

I Risør veltet to båter, hver med sju om bord - men her slapp alle fra det med skrekken og våte klær.

  • Ved midnatt kantret en 17 fots jolle ved Stangholmen. Sju personer havnet i sjøen, men kom seg fort til land uten assistanse.
  • Ved 04-tida falt også sju personer i vannet fra en 12- 13 fots jolle. De ropte etter hjelp, og ble plukket opp av rutebåten som går mellom Risør og uterestauranten på Stangholmen etter om lag 20 minutter.