Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde personer ligger i regjeringskvartalet

- Vi har ikke kontroll på situasjonen, og ber derfor folk holde seg hjemme, sier innsatsleder på stedet.

DØDE PERSONER: Det skal fremdeles ligge døde personer i regjeringskvartalet etter eksplosjonen i dag.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
DØDE PERSONER: Det skal fremdeles ligge døde personer i regjeringskvartalet etter eksplosjonen i dag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innsatsleder Thor Langli sier til Dagbladet at de ikke har kontroll, og at det er årsaken til at de ber folk holde seg hjemme.

- Politiet jobber nøye gjennom området rundt regjeringskvartalet. Vi har foretatt et søk gjennom høyblokka og F-blokka, der det fremdeles ligger døde personer. Alle døde ligger fremdeles inne, fordi vi skal foreta undersøkelser av dem før de blir fraktet ut, sier Langli.

Han vil ikke gå ut med antall døde, men bekrefter at de har sendt mellom ni og ti skadde til Ullevål eller andre sykehus.

- Det er meldinger om at det kan ha vært to bomber eller en kraftig bombe. Vi vet ikke hvem som står bak, men vi regner med at de ansvarlige vil ta på seg skylda, sier Langli.

Men Langli vil ikke si om de jobber etter konkrete spor.

Han sier at politiet ikke forventer flere bomber i Oslo.

Stabssjef Einar Aas og fungerende politimester Sveinung Sponheim orienterte i ettermiddag om bombeangrepet på en pressekonferanse ved Politihuset i Oslo.

- Denne situasjonen er veldig uavklart og vi har nå én viktig beskjed til publikum: Kom dere ut av Oslo sentrum og unngå store ansamlinger. Hold dere hjemme. All offentlig kommunikasjon går nå som normalt, sier Aas og Sponheim.