Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde personer sjekkes mot DNA-sporene

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet har sikret seg blodprøver av personer som har begått selvmord eller avgått ved døden på mistenkelig vis, med tanke på å utelukke at de kan ha hatt noe med barnedrapene i Baneheia å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Arne Pedersen understreker at politiet ikke på noen måte har mistanker om at barnemorderen kan være blant de døde menneskene.

- Nei, det ligger overhodet ingen konkrete mistanker i dette. Men vi må rutinemessig også ta høyde for at vi må ta med oss slike utelukkelser, sier Pedersen til Dagbladet.

En rekke personer på Sørlandet har siden jentene ble drept for tre måneder siden valgt å avslutte sine liv på egen hånd.

Kriminalsjef Arne Pedersen opplyser at en rekke av disse kandidatene er uaktuelle.

- Derimot gjenstår det et knippe personer som det vil være aktuelt å sjekke mot de biologiske funnene i Baneheia, sier Pedersen.

Drapsetterforskerne tok i går ettermiddag helgefri. Neste uke kommer svaret på om DNA-sporet tilhører letemannskapene.

- Svarene på de 37 blodprøvene av letemannskapene vil foreligge i slutten av neste uke, opplyser Pedersen.

Dersom svaret fra Rettsmedisinsk institutt utelukker dette, må en rekke personer med tvilsomt alibi forberede seg på å avgi blodprøve.